afbeelding voor post: Reservering van € 100 miljoen voor Toekomstbestendige leefomgeving

Reservering van € 100 miljoen voor Toekomstbestendige leefomgeving

12 mei 2022

Innovatie in de bouw is hard nodig. Het is daarom een goede zaak dat vanuit het Nationaal Groeifonds € 100 miljoen is gereserveerd voor het voorstel ‘Toekomstbestendige Leefomgeving: Transitie naar Emissievrije, Circulaire en Klimaatbestendige Gebouwen en Infrastructuur’.

Dit voorstel is mede opgesteld door het Bouw en Techniek Innovatiecentrum (BTIC), waarvan Koninklijke NLingenieurs deel uitmaakt. In het totaal zijn 187 partners bij het voorstel betrokken vanuit de ontwerp-, bouw- en technieksector, waaronder ook enkele van onze leden die direct zijn aangehaakt.

Koninklijke NLingenieurs had natuurlijk op volledige toekenning gehoopt, maar is blij met deze reservering. De beoordelingscommissie erkent het belang van innovatie in deze sector voor de Nederlandse economie, maar maakte enkele kanttekeningen bij de opzet van het voorstel. Daarmee gaan de indieners de komende 9 maanden aan de slag om aanspraak te maken op het gereserveerde bedrag.

Lees hier de samenvatting van het ingediende voorstel, bekijk hier de video met korte toelichting of ga naar het volledige bericht van het BTIC.

×

Aanmelden nieuwsbrief