afbeelding voor post: Sfeerverslag Kennissessie Gezondheid in de Stad

Sfeerverslag Kennissessie Gezondheid in de Stad

4 maart 2020 Digitalisering

Op 11 februari vond bij M+P in Vught de kennissessie “Gezondheid in de stad” plaats. Theodoor Höngens en Bert Peeters van M+P namen ons mee in het thema geluid en stilte in relatie tot gezondheid.

Vervolgens vertelden Marieke van Ballegooij en Renske Nijdam van GGD Gezondheid, Milieu & Veiligheid Brabant over hoe luchtverontreiniging en geluid de gezondheid van bewoners beïnvloed. Luchtverontreiniging levert een belangrijke bijdrage aan ziekte en sterfte en behoort na roken tot één van de belangrijkste risicofactoren.

Wat volgde was een goed gesprek over hoe we de boodschap kunnen verkondigen dat gezondheid een meerwaarde is ten opzichte van de kosten. We sloten de bijeenkomst af met het idee om samen met de GGD de mogelijkheden te verkennen om gezondheid beter in het ontwerpproces mee te nemen, ondermeer door indicatoren te benoemen (en standaardiseren) waarmee de impact van ontwerpkeuzes op gezondheid in beeld gebracht kunnen worden. Dat we als Koninklijke NLingenieurs en GGD hierin kunnen samenwerken staat vast en wordt vervolgd.

Ben je lid van Koninklijke NLingenieurs, dan kun je de presentaties terugvinden op onze ledenomgeving

Over de kennissessies van Koninklijke NLingenieurs
Koninklijke NLingenieurs organiseert jaarlijks vier kennis- of inspiratiesessies. Deze sessies zijn te claimen door de brancheambassadeurs van onze vereniging. De programma's Klimaatadaptatie, Energietransitie, Mobiliteit en Gezonde & Duurzame Gebouwde Omgeving komen allemaal aan bod. Houd de agenda in de gaten of abonneer je op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

 

 

×

Aanmelden nieuwsbrief