Nieuwjaarsbijeenkomst

Sfeerverslag Nieuwjaarsbijeenkomst Koninklijke NLingenieurs

24 januari 2018

Op dinsdag 23 januari jl. organiseerde NLingenieurs haar Nieuwjaarsbijeenkomst in het Volkshotel in Amsterdam. Collega’s uit de branche, jong en oud, kwamen luisteren naar o.a. Paul Iske van het Instituut voor Briljante Mislukkingen en stand-upcomedian Vincent Geers.

Geboeid luisterden de aanwezigen naar het verhaal van Paul Iske over hoe mislukkingen juist een succes kunnen zijn voor je verdere carrière. En dat sommige mislukkingen zelfs briljante uitkomsten bieden.

Tussen de twee sprekers in, nam directeur Jacolien Eijer het woord. Daarin blikte ze terug op 2017 en keek ze vooruit naar 2018.  ‘Het bewogen 2017 met de viering van ons jubileumjaar, maar óók met de start van de transitie van de verenging en daarmee afscheid van medewerkers, laten we achter ons. We starten 2018 met de bekroning op ons werk omdat we onszelf vanaf vandaag Koninklijke NLingenieurs mogen noemen. Ik heb zin in 2018, we gaan er een mooi jaar van maken!’ Jacolien sluit af met een speciaal woord van dank voor de inzet van het bestuur, in het bijzonder van Johan van den Elzen (voorzitter) en Mark Pehlig (vice-voorzitter),voor de steun die zij heeft mogen ontvangen in het bewogen jubileumjaar.

Stand-up comedian Vincent Geers kreeg daarna de lachers goed op zijn hand. Vraag waarmee we achterblijven: moeten wij beledigd zijn als zijn vrouw ons, ingenieurs, vlotte nerds noemt?

Voorzitter Johan van den Elzen sloot het plenaire gedeelte af met de aankondiging dat hij stopt als voorzitter van het bestuur van NLingenieurs. Johan blijft tot de zomer actief en zal daarna het stokje overdragen aan een nog te vinden nieuwe voorzitter. Ook Rob van Dongen, bestuurslid, trekt zich terug. Over opvolging van beide heren zal gestemd worden tijdens de Algemene Ledenvergadering op dinsdag 19 juni a.s.

Als klap op de vuurpijl kregen wij hoog bezoek. De heer Remkes, commissaris van de Koning voor de provincie Noord-Holland, reikte ons het predicaat Koninklijk uit. Wij  zijn er trots op dat wij onszelf Koninklijke NLingenieurs mogen noemen. Lees hierover meer in het persbericht.