afbeelding voor post: Slotakkoord ‘Wij werken samen!’

Slotakkoord ‘Wij werken samen!’

12 oktober 2021

Op 5 oktober jl. vond het laatste webinar plaats in de reeks van zes ‘Wij werken samen!’.  Daarin kwamen projectleiders en -medewerkers van publieke opdrachtgevers en ingenieursbureaus bij elkaar. Het doel was om ervaringen met elkaar uit te wisselen en praktische handvatten mee te geven voor een goede samenwerking. In iedere sessie namen we een ander project onder de loep en deelden de betrokkenen hoe zij het project tot een goed einde brachten. Uitdagingen als chemie tussen teamleden, tegenvallers binnen projecten en hoe je samen het project tot een succes kunt maken, kwamen ruim aan bod.

In de laatste sessie kregen we een kijkje in de keuken van het programma Kaderrichtlijn Water Maas.  Rijkswaterstaat werkt sinds 2010 aan de verbetering van de ecologische waterkwaliteit van onze grote rivieren waaronder de Maas. Arcadis voert sinds 2018 de planstudie en contractvoorbereiding uit in nauwe samenwerking met Rijkswaterstaat Zuid-Nederland. Een dynamische reis voor beide partijen waarbij met een ‘vlieg op de muur’ de totstandkoming van de nadere overeenkomsten versneld werden.

Afsluitend was er een keynote van Geert Roovers die ons leerde dat de omgeving en de niveaus boven je project zowel positieve als negatieve invloed kunnen hebben op de samenwerking. Om de keten effectief te laten werken is het soms nodig dat een partij suboptimaal werkt. Rob van Kouwen gaf als reflectie op de afgelopen zes webinars: “Je moet samen zorgen dat je door alle open deuren gaat”. Mede-organisator Tim van Dijck wist de Wij werken Samen! reeks met een prachtige samenvatting te visualiseren.

De webinarreeks kwam tot stand met medewerking van Tim van Dijck, Martin Blikman, Jasper van de Heuvel, Floris Eenink, Martin van Grootveld, Frank Fieman en Ellen Smit.

×

Aanmelden nieuwsbrief