afbeelding voor post: Social return? Dat doen we samen!

Social return? Dat doen we samen!

20 april 2021

Ingenieursbureaus hebben geregeld te maken met opdrachtgevers die eisen stellen op het gebied van social return. Hiermee wordt bedoeld dat bedrijven in een project mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een plek geven. Als branche staan wij volledig achter het doel van social return.

Helaas blijkt de invulling in de praktijk vaak ingewikkeld. Opdrachtgevers vullen ieder de eisen op eigen wijze in. Geregeld gebeurt dat op een wijze die niet goed aansluit bij de aard van het werk van ingenieursbureaus.

Om die reden hebben we binnen Koninklijke NLingenieurs een document met aanbevelingen opgesteld. Social return: zo kan het ook! Daarbij hebben we ook een visualisatie gemaakt die de boodschap in één beeld mooi samenvat. [link naar website invoegen en daar beide documenten plaatsen] Stuur deze documenten gerust naar opdrachtgevers.

Onze vervolgstap is dat we contact leggen met de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) en het Interprovinciaal Overleg (IPO) om onze ervaringen met hen te bespreken.

Vragen, opmerkingen, suggesties? Neem contact op met arnoud.willemsen@nlingenieurs.nl             

Aanbevelingen Social Return

SROI Praatplaat

 

×

Aanmelden nieuwsbrief