afbeelding voor post: Steunpakket Coronacrisis van het kabinet geeft vertrouwen

Steunpakket Coronacrisis van het kabinet geeft vertrouwen

19 maart 2020

Steunpakket Coronacrisis van het kabinet geeft vertrouwen

Uit het steunpakket van het kabinet spreekt sterk het streven van onze regering om de economische schade van het Coronavirus zoveel mogelijk te beperken en te voorkomen dat banen verdwijnen en gezonde bedrijven door de Coronacrisis buiten bedrijf raken. Wij hebben een analyse gemaakt van de voor ingenieursbureaus meest relevante zaken uit het steunpakket en deze op een rijtje gezet en gedeeld in de ledenomgeving van Koninklijke NLingenieurs.

Uit signalen van onze leden ontstaat een beeld dat het werk via digitale middelen, zoals Skype, grotendeels doorgaat. Vanuit Koninklijke NLingenieurs benadrukken we richting de publieke opdrachtgevers het belang van het zoveel mogelijk voortzetten van al het werk. Het meeste werk wat wij doen, kan goed met de genomen maatregelen op een veilige manier gebeuren. In onze branche, en eigenlijk in de hele bouwsector, is de overheid een belangrijke opdrachtgever en daarmee een motor voor economische activiteit.

Rijkswaterstaat heeft een statement uitgedaan waarin ze dit pleidooi steunen. Rijkswaterstaat geeft aan zich redelijk en billijk op te stellen op het moment dat projecten vertraging oplopen als gevolg van de Coronacrisis. Op ledenomgeving van Koninklijke NLingenieurs kun je de brief van de DG Rijkswaterstaat vinden. www.nlingenieurs.nl/loginregistreren

×

Aanmelden nieuwsbrief