Onderhandel mee over een nieuwe DNR2011

Vacature onderhandelaar ‘nieuwe DNR2011’

1 oktober 2019

De DNR2011 is een veelgebruikte set algemene voorwaarden binnen onze sector, ontwikkeld door de Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus (BNA) en Koninklijke NLingenieurs. Sinds het ontstaan van de DNR2011 is er veel veranderd. De branche is aan vernieuwing onderhevig en ook de manier van samenwerken tussen opdrachtgevers en onze branche is veranderd. Intussen zien we in de markt een grote (en groeiende) diversiteit aan voorwaarden en afwijkende varianten ontstaan. Daarom ontwikkelen we graag in overleg met opdrachtgevers een evenwichtige set algemene voorwaarden, zodat we meer uniformiteit in gehanteerde voorwaarden bewerkstelligen. 

De ambitie is om een grote groep opdrachtgevers die voorwaarden te laten onderschrijven. Hierdoor denken we meer uniformiteit te bewerkstelligen in de markt wat betreft gehanteerde voorwaarden. Momenteel spreken wij als brancheverenigingen met het netwerk voor inkoopprofessionals NEVI over de ontwikkeling van een ‘nieuwe DNR’. Het idee is dat we de oude DNR als uitgangspunt hanteren en op basis daarvan een nieuwe versie ontwikkelen.

Als Koninklijke NLingenieurs willen we de belangen van onze branche in deze onderhandelingen goed vertegenwoordigen. We zoeken daarom iemand met gedegen kennis van de DNR2011 en andere algemene voorwaarden die worden gehanteerd in de branche. Deze persoon zal namens  namens NLingenieurs het gesprek voeren en waar nodig input binnen de vereniging ophalen. Dit in overleg met het verenigingsbureau en de werkgroep Samenwerken en Contracteren.

Heb jij interesse? Wil je eerst meer weten? Neem dan contact op met Arnoud Willemsen (arnoud.willemsen@nlingenieurs.nl of 06 128 08 616)