Studenten Wageningen University & Research strijden om onze bodem gezond te maken.

afbeelding voor post: WUR Soil Challenge

WUR Soil Challenge

12 februari 2020 Digitalisering

 “Make all soils healty again”, dat is de uitdaging waarmee de studenten van de Wageningen Universiteit (WUR) aan de slag gaan binnen de WUR Soil Challenge. Willem Hendriks, milieu expert bij Witteveen+Bos, zit vanuit het expertnetwerk Bodem & Ondergrond namens Koninklijke NLingenieurs in de stuurgroep van de wedstrijd.

Wetenschappelijke kennis vergaren, leren samenwerken met relevante stakeholders, praktijkkennis opdoen en het netwerk uitbouwen, dat is wat de studenten van de WUR uit deze competitie halen. Bovendien leveren ze door deelname aan de competitie gelijk een bijdrage aan een duurzame toekomst.

 Ook de ingenieursbranche heeft baat bij de competitie. Hendriks geeft aan dat er veel complexe uitdagingen zijn op het gebied van bodem en waterkwaliteit. “Bij nagenoeg alle trajecten waar wij als ingenieursbureaus bij betrokken zijn speelt bodem en grondwater een rol. Het is van belang dat we hier slim en toekomstbestendig mee omgaan. De frisse kijk van jonge mensen op dit onderwerp kan verrassend zijn. Daarbij is de unieke samenwerking in de driehoek wetenschap-publiek-privaat erg relevant”, zegt Hendriks. Hendriks geeft aan dat de ingenieurswereld ook wat kan leren van de wedstrijd. Denk aan het slimmer toepassen van data en de wijze waarop een boodschap/oplossing wordt overgebracht. 

De finale vindt begin juni plaats in Wageningen. 

 

Foto's: Bijeenkomst WUR-studenten met Adviesraad 

 

 

×

Aanmelden nieuwsbrief