Bestuur JongNLingenieurs

Willem Koenen

Willem Koenen

Voorzitter

Na mijn Master Building technology aan de TU Delft ben ik 2017gestart met werken bij een klein ingenieursbureau in Frankfurt am Main. Na een jaar kwam er een nieuwe uitdaging op mijn pad in de vorm van een traineeship bij Oosterhoff. Als vervolg op mijn traineeship ben ik in 2020 aan de slag gegaan bij ABT, één van de dochterondernemingen van Oosterhoff, als bouwfysicus aangezien daar - in mijn beleving - de meeste disciplines bij elkaar komen. In deze rol adviseer ik verschillende opdrachtgevers om de meest comfortabel, duurzame en innovatieve projecten neer te zetten binnen hun eigen scope. Sinds april 2021 ben ik lid van het bestuur van JongNLingenieurs om jonge ingenieurs een platform en een stem te geven, want alleen samen kunnen wij antwoorden geven op de vragen waar wij als jonge ingenieurs op dit moment voor staan. Op 18 november 2021 ben ik benoemd tot voorzitter van JongNLingenieurs.

w.koenen@abt.eu

Guido Dekker

Bestuurslid

Sinds mei 2019 ben ik bestuurslid bij jongNLingenieurs. Na afronding van mijn studies Bestuurs- en Organisatiewetenschap en Business Administration en een periode werkzaam te geweest bij online bank Knab, ben ik sinds januari 2019 actief als organisatieontwikkelaar bij Bureau de Bont. Daar focus ik mij binnen de bouw op het optimaliseren van samenwerking en processen. In mijn rol als lid van het bestuur van jongNLingenieurs zet ik mij in voor het verbinden van jonge ingenieurs. Waarom? De ingenieursbranche is volop in ontwikkeling en ik geloof dat hierin een grote kans is weggelegd voor de jonge ingenieur. Door aansluiting te vinden met elkaar en met andere ketenpartijen, verdieping te zoeken op actuele vakthema’s en vooral ook gewoon door te ‘doen’, lopen we voorop en leveren we een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van onze mooie branche. Haak jij ook aan?

g.dekker@bureaudebont.nl

Guido Dekker
Janine de Ruiter

Janine de Ruiter

Bestuurslid

Na mijn studie Milieuwetenschappen aan Wageningen University ben ik in 2017 bij Arcadis begonnen. Hier werk ik als projectleider en adviseur op het gebied van energie, duurzaamheid en omgevingsmanagement. Vooral in dit laatste werkveld is samenwerken met verschillende partijen en het begrijpen van elkaars belangen essentieel. Omdat ik hier heel enthousiast van word, ben ik in april 2019 bestuurslid van JongNLingenieurs geworden. Ook hier hoop ik mijn enthousiasme over de veelzijdigheid van het ingenieursvak over te kunnen brengen aan andere jongeren en hen met elkaar in contact te brengen, juist ook buiten de eigen organisatiegrenzen. Daarnaast vind ik het belangrijk dat wij ‘jongeren’ ook onze stem en ideeën laten horen aan de ‘senioren’ in deze branche.

janine.deruiter@arcadis.com

Jorian Wals

Bestuurslid

Na mijn masters Water and Coastal Management aan de Carl von Ossietzky Universität Oldenburg (Duitsland) en Environmental and Infrastructure Planning aan de Rijksuniversiteit Groningen ben ik in 2015 begonnen met werken bij Witteveen+Bos op het gebied van risicomanagement en contractadvisering. Daarin ondersteun ik opdrachtgevers op het gebied van (geïntegreerde) contracten, aanbestedingen en projectbeheersing. Ik vind het altijd een leuke uitdaging om de schakel te zijn tussen klanteisen, (complexe) technische oplossingen en contract. Bij JongNlingenieurs wil ik een bijdrage leveren aan het verbinden van jonge ingenieurs tussen de verschillende ingenieursbureaus en het op de kaart zetten van de vernuftige oplossingen van (jonge) ingenieurs!

jorian.wals@witteveenbos.com

Jorian Wals
Maarten van Impelen

Maarten van Impelen

Bestuurslid

maarten.vanimpelen@sweco.nl

Sam de Roover

Bestuurslid

Na mijn Bachelor en Master in Civiele Techniek te hebben afgerond in Enschede (met daaraan verbonden vele reizen naar het buitenland), ben ik aan de slag gegaan bij HydroLogic als junior adviseur Hydrologie. Affiniteit voor water had ik al voordat ik mijn studie- en werkcarrière startte, aangezien ik veelvuldig in water te vinden ben met waterpolo, of zeilend of kanoënd op het water. Sinds augustus 2021 ben ik bestuurslid bij JongNLingenieurs. Ik geniet het meest van gesprekken (zowel in privé- als werksferen) waar ieder zijn expertise deelt en ik op die manier weer iets nieuws leer. JongNLingenieurs is zo’n omgeving waarin ik gesprekken kan hebben.

sam.deroover@hydrologic.com

Sam de Roover
Martine Stam

Martine Stam

Bestuurslid

Begin 2018 mocht ik na mijn Master Waterbouwkunde aan de TU Delft de titel ‘ingenieur’ voor mijn naam zetten. Ik startte in dit vakgebied bij Lievense en sinds eind 2019 ben ik Adviseur Waterkeringen bij Sweco. Naast mijn baan als adviseur ben ik eigenaar van sportbedrijf MMSSports waarmee ik zwemtochten en sportweekenden organiseer en sporters begeleid richting hún grote doel. Het organiseren van evenementen en begeleiden van studenten, collega’s en sporters zijn beide grote passies van mij. Ik vind het belangrijk om als jonge ingenieurs van elkaar te leren en daarom draag ik hier nu sinds november 2021 aan bij als bestuurslid bij JongNLingenieurs. Kennisdeling leidt tot betere oplossingen richting een duurzame toekomst!

martine.stam@sweco.nl

Tara Kinneging

Bestuurslid

Na het afronden van mijn Master Civil Engineering and Management (track Construction) aan de Universiteit Twente, met extra vakken aan de Universitetet i Stavanger (Noorwegen), ben ik in januari 2019 begonnen bij Witteveen+Bos. Hier werk ik op het gebied van technisch management en proces coördinatie aan grote, complexe infrastructuur projecten. Ik zie het altijd als een uitdagende puzzel om in projecten diverse disciplines integraal bij elkaar te brengen in proces en ontwerp. Sinds november 2021 ben ik bestuurslid bij JongNLingenieurs, waarbij ik samen met andere jonge ingenieurs verder richting wil geven aan onze sector. Door het organiseren van gave activiteiten en het uitwerken van onze visie hoop ik bij te dragen aan het verbinden en inspireren van de nieuwe generatie ingenieurs op inhoud én thema's als diversiteit, inclusiviteit en shared impact.

tara.kinneging@witteveenbos.com

Tara Kinneging