Bestuur JongNLingenieurs

Bestuur JongNLingenieurs

Erik Winde

Erik Winde

Voorzitter

In september 2015 ben ik na mijn studie Hydraulic Engineering aan de TU Delft gestart als adviseur waterbouw bij Sweco. Hier ben ik, naast waterbouwprojecten, ook betrokken bij diverse aardbevingsgerelateerde vraagstukken. In november 2016 ben ik lid geworden van het bestuur van jongNLingenieurs, met als doel jonge ingenieurs bij elkaar te brengen door het organiseren van mooie en interessante activiteiten. Daarnaast biedt jongNLingenieurs mij de kans buiten Sweco te kijken en zo mijn weg in de ingenieurswereld te vinden. Ik kijk ernaar uit om nieuwe interessante activiteiten te organiseren, waarbij ook de samenwerking met andere partijen als opdrachtgevers en aannemers wordt gezocht.

erik.winde@sweco.nl

Sjoerd van Loon

Per mei 2016 ben ik lid van jongNLingenieurs. Na het afronden van mijn opleiding Sociale Wetenschappen ben ik in 2015 aan de slag gegaan bij Bureau de Bont als organisatieadviseur. Ik zie het als een mooie kans om als organisatieadviseur een bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van de ingenieursbranche. In mijn ogen is het de uitdaging om via jongNLingenieurs de Young Professionals uit de branche met elkaar in contact te brengen, te verbinden en zo van elkaar te leren en daarnaast ook studenten en starters kennis laten maken en te enthousiasmeren voor de ingenieursbranche. Door het organiseren van verschillende activiteiten wil ik de Young Professionals in contact brengen met andere ingenieurs, opdrachtgevers en aannemers en zo de samenwerking stimuleren. Dit met het doel samen in te spelen op actuele ontwikkelingen, naar de toekomst te kijken en samen de branche verder te ontwikkelen.

S.vanLoon@bureaudebont.nl

Sjoerd van Loon
Helga Vuist

Helga Vuist

Met mijn achtergrond in meteorologie (afgestudeerd in Wageningen) ben ik in januari 2015 begonnen bij HydroLogic. Ik werk als internationaal accountmanager van ons HydroNET Platform, waarbij ik samen met de klant werk aan het vertalen van (ruwe) data naar beslissingsondersteunende informatie op het gebied van neerslag, verdamping, waterkwantiteit en waterkwaliteit. Sinds april 2017 ben ik lid van het bestuur van JongNLingenieurs. Om als Young Professional binnen de ingenieursbranche te groeien vind ik het belangrijk om met Young Professionals van andere bedrijven kennis te maken. Met het organiseren van inspirerende activiteiten voor deze groep wil ik graag een bijdrage leveren aan deze kennisuitwisseling en het doorgroeien van de branche.

helga.vuist@hydrologic.com

Alex Engel

Na mijn studie aan Wageningen University ben ik in 2015 als milieuadviseur begonnen bij SPAingenieurs. Begin 2017 ben ik als Environmental Consultant bij Arcadis aan de slag gegaan met de focus op de (zware) industriële sector. De ingenieursbranche wordt gekenmerkt als een vrij onzichtbare beroepsgroep met als gevolg dat deze vaak minder bekend is bij young professionals. Juist dáárom ben ik in 2017 toegetreden tot het jongNLingenieurs bestuur om het imago van het ingenieursvak op te poetsen en jongeren te enthousiasmeren. Mijn missie is om young professionals binnen de ingenieursbranche met elkaar in contact te brengen en buiten eigen organisatiegrenzen te laten kijken. Ik ben er zeker van dat er op deze manier nieuwe innovatieve inzichten en initiatieven ontstaan waarmee we de branche future proof kunnen maken.

alex.engel@arcadis.com

Alex Engel
Sytske Stuij

Sytske Stuij

Als project ingenieur (kust)waterbouw ben ik in december 2014 gestart bij Royal HaskoningDHV. Met veel energie en enthousiasme werk ik aan uiteenlopende projecten op het gebied van kusten en rivieren. Naast het technisch inhoudelijke aspect in de projecten, spelen organisatorische en sociale processen ook een grote rol. Ik houd er van om met verschillende mensen samen te werken (zowel binnen als buiten Royal HaskoningDHV), van elkaar te leren en (werk gerelateerde) activiteiten te organiseren. Sinds april 2017 vind ik dit ook terug in mijn rol als bestuurslid van JongNLingenieurs. In deze rol ga ik mij actief inzetten om jonge ingenieurs met elkaar in contact te brengen en het ingenieurschap weer op de kaart te zetten. Als ingenieurs doen wij waanzinnig mooie projecten, waar wij trots op zijn en dat mogen wij best wat vaker laten zien!

Sytske.Stuij@rhdhv.com

Jorian Wals

Na mijn masters Water and Coastal Management aan de Carl von Ossietzky Universität Oldenburg (Duitsland) en Environmental and Infrastructure Planning aan de Rijksuniversiteit Groningen ben ik in 2015 begonnen met werken bij Witteveen+Bos op het gebied van risicomanagement en contractadvisering. Daarin ondersteun ik opdrachtgevers op het gebied van (geïntegreerde) contracten, aanbestedingen en projectbeheersing. Ik vind het altijd een leuke uitdaging om de schakel te zijn tussen klanteisen, (complexe) technische oplossingen en contract. Bij JongNlingenieurs wil ik een bijdrage leveren aan het verbinden van jonge ingenieurs tussen de verschillende ingenieursbureaus en het op de kaart zetten van de vernuftige oplossingen van (jonge) ingenieurs!

jorian.wals@witteveenbos.com

Jorian Wals
Richard Feiken

Richard Feiken

Tijdens mijn laatste jaar van de studie Milieukunde ben ik in oktober 2018 begonnen als Technisch Specialist bij DGMR. Binnen DGMR houd ik me onder andere bezig met het uitvoeren van geluidsmetingen en probeer ik mezelf steeds verder te ontwikkelen op het gebied van vergunningsaanvragen. In januari 2019 ben ik lid geworden van het bestuur van JongNLingenieurs. JongNLingenieurs biedt mij de kans om samen te werken met andere ingenieurs van andere organisaties. Door het organiseren van gezellige en interessante activiteiten wil ik een bijdrage leveren om (jonge) ingenieurs van verschillende organisaties met elkaar in contact te laten komen, van elkaar te leren en om elkaar te inspireren. Op deze manier ontstaan er nieuwe innovaties van young professionals die de branche weer op de kaart zetten.

rfi@dgmr.nl