Het nieuwe Focus Filmtheater is gesitueerd naast de prominente Eusebiuskerk, een kerkgebouw dat het stadsgezicht van Arnhem bepaalt. Voor de oorlog was het gebied rond de Eusebiuskerk bebouwd en was er op de plek van het nieuwe Focus Filmtheater een steeg: de Torensteeg. DP6 bracht de historische Torensteeg als structurerend element terug in het nieuwe gebouw. Deze ‘Nieuwe Torensteeg’, die het filmtheater als het ware in tweeën knipt, zorgt ervoor dat het zicht op de Eusebius behouden blijft. Ook in het gebouw zelf speelt het zicht op de toren een belangrijke rol; vanaf de grote publiekstrap die naar de zalen leidt is de toren door het glasdak voortdurend zichtbaar. De gevel van het Focus Filmtheater bestaat uit een dubbelhoge transparante plint met daarboven rijk gedetailleerd metselwerk. Hiermee wordt aansluiting gezocht met elementen die voorkomen in de Arnhemse binnenstad zoals metselwerkpatronen uit de wederopbouwarchitectuur.