Dit monumentale gebouw van Hogeschool Rotterdam ligt aan de Pieter de Hoochweg in het Historische Delfshaven. Omdat het gebouw op de monumentenlijst staat is door de architect zeer veel aandacht besteedt om het gebouw geschikt te maken voor hedendaags gebruik door de studenten zonder het aanzien van het gebouw aan te tasten. Er is een moderne uitbreiding gemaakt, waarmee het oppervlak van het gebouw is toegenomen tot 4.800 m². Het gebouw wordt volledig geklimatiseerd met klimaatconvectoren, welke per gebruiksruimte regelbaar zijn. De collegezaal en het horecaplein worden verwarmd, gekoeld en geventileerd middels verdringingsventilatie. De inblaasroosters zijn geïntegreerd met bouwkundige banken en statafels, waardoor deze nauwelijks opvallen. Voor de beperking van het energiegebruik wordt het gebouw gekoeld door een WKO-installatie in combinatie met een warmtepomp. De verlichting is uitgevoerd met een daglichtregeling en schakelt via aanwezigheidsdetectie.