Proyecto Roble - Eco-max kantoor in Brabants landschapDit is een rood gebouw met een groen verhaal. Bij deze uitbreiding voor Van Helvoirt Groenprojecten staat bewust bouwen in alle facetten en op alle schaalniveaus hoog in het vaandel. Met een uniek groendak dat is ingericht als helofytenfilter, klimmers als zonwering en een vijver voor daglichtreflectie. Het gebouw is ontworpen volgens de principes van Cradle to Cradle en in alles gericht op Feel Good en Samen Werken. Ook het maatwerk interieur is volgens dezelfde uitgangspunten ontworpen.Vanuit de overtuiging dat een andere vorm van samenwerking een voorwaarde is om duurzame projecten te realiseren en innovaties in de bouw te stimuleren, is hier een innovatieve samenwerkingsvorm van ontwerpende en bouwende partijen opgetuigd; het Bouwteam+. Hierin kantelt het bouwen naar een horizontaal proces en wordt de aanbesteding in tweeën geknipt. Het doel daarbij is om een klimaat te scheppen waarin partijen worden uitgedaagd. Om bij deelbeslissingen naast de LCA ook architectuurbeeld, prijs, maakbaarheid en andere aspecten mee te wegen is de tool van beslisdocumenten ontwikkeld. Het helofytenfilter vormgeven in een schuin groendak is een concreet resultaat van deze aanpak en een wereldprimeur.