Saxion is een hogeschool met vestigingen in Enschede, Deventer en Apeldoorn. De oorspronkelijke hogeschool in Deventer is eertijds ontworpen als kantoorgebouw, maar is vrijwel direct als school in gebruik genomen. Dit nieuwe gebouw is een uitbreiding hierop. Kenmerkend is de openheid van de mede door IAA ontwikkelde prefab gevelstructuur, het kleurgebruik en het overkoepelende installatieconcept. De uitbreiding is een optimistische en duurzame verschijning in de omgeving. De entreehal is een centrale plek geworden tussen de oudbouw en het nieuwe deel en stelt ontmoeting centraal. De hal is uitgebreid met extra trappen en loopbruggen die levendigheid en dynamiek in de entreehal brengen. Dankzij het nieuwe royale groene talud kan het gebouw zich distantiëren van het naastgelegen parkeerveld en wordt het hoogteverschil tussen het maaiveld en begane grond van de oudbouw overbrugd. Er ontstaat een verhoogd entreeplein. De uitnodigende entree ligt nu op de plek waar de bezoekersstromen vanaf het station het gebouw binnenkomen. De fietsen zijn in het souterrain ondergebracht. Door de architectonische kwaliteit is het gebouw heel gebruiksvriendelijk. Zo zijn de binnenruimtes mooi hoog, omdat het verwarmings- en ventilatiesysteem in de vloer is opgenomen. Dus geen verlaagde plafonds in dit gebouw. Dankzij deze integratie van het klimaatsysteem en de slimme betonconstructie is er volledige inrichtingsvrijheid en kunnen de binnenwanden probleemloos verplaatst worden. Het is een flexibel gebouw geworden dat perfect het huidige gebruik faciliteert én gemakkelijk allerlei programmawijzigingen kan opvangen.