Transitietour Gebiedsgerichte Energievoorziening

JongNLingenieurs
2 november 2023 11:45 tot 19:00 uur

De derde transitietour wordt georganiseerd binnen het Young Professionals Netwerk. Deze transitietour wordt georganiseerd door TVVL, Bouwend Nederland, NEVAP, (Jong) Rijksvastgoedbedrijf, Techniek NL, NEPROM, Koninklijke NLingenieurs, Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus, NGinfra, Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud en De Bouwcampus.

Het thema van de transitietour is ‘Gebiedsgerichte Energievoorziening’. Donderdag 2 november nemen inspirerende sprekers ons mee in de praktijk van gebiedsgerichte energiesystemen en gaan we aan de slag met het Noorderkwartier in Zwolle als échte praktijkcasus. Kom je ook?

Donderdag 2 november 2023 | 11:45 – 19:00 | Academiehuis Grote Kerk Zwolle

Het aantal plekken voor de transitietour is beperkt. Schrijf je dus snel in, want vol = vol.

Aanmelden

Wat ga je doen?

We trappen de dag af met drie inspirerende lezingen. Zo neemt Radboud Vorage (projectdirecteur bij AgriProject) ons mee in de samenwerking tussen ondernemers voor een gedeeld energiesysteem en praat Marco Kock (Transitiemanager bij de Bouwcampus) ons bij over welke verschillende vormen van gebiedsgerichte energiesystemen er zijn én hoe je deze in de praktijk brengt.

Vol inspiratie en met de opgedane kennis ga je vervolgens in een multidisciplinair team aan de slag met de casus Het Noorderkwartier te Zwolle. In het Noorderkwartier is recent een gebiedsvisie opgeleverd waarin de ambitie staat dat het gebied energieneutraal en aardgasvrij wordt. Een gebiedsgericht energiesysteem biedt hierin mogelijkheden maar hoe geef je dit vorm? Welke technieken pas je toe en vooral, hoe organiseer de samenwerking tussen de verschillende disciplines, eigenaren en andere stakeholders? Zie de site voor meer informatie over de gebiedsvisie van het Noorderkwartier: www.noorderkwartier.zwolle.nl

De tour biedt volop ruimte om te netwerken met andere (young) professionals. We eindigen de dag dan ook met een netwerkborrel in de binnenstad van Zwolle.

Programma

11:45 Inloop Academiehuis - lunch staat klaar

12:15 Start lezingen

14:45 Start casus

17:00 Prijsuitreiking en netwerkborrel

 

×

Aanmelden nieuwsbrief