Online kennissessie over aansprakelijkheidsverzekeringen: een goede nachtrust of een nachtmerrie?

Ondernemen is risico's nemen, dat weet je als geen ander. Maar een groot risico kan zorgen voor slapeloze nachten; daarom neem je het liefst alleen verstandige en weloverwogen risico's. Bijvoorbeeld op het gebied van aansprakelijkheid. Maar hoe zorg je dat je hier een weloverwogen beslissing kunt nemen? Welke rol spelen leveringsvoorwaarden hierbij? En wat kan een (goede) verzekering voor je betekenen? Tijdens het webinar ‘Aansprakelijkheid’ geven wij je antwoord op deze vragen en meer, zodat je straks – hopelijk – niet meer wakker ligt.

Het is een scenario dat veel ondernemers herkennen: de opdracht van het jaar wordt binnengehaald door jouw onderneming. Vol trots staat het op de bedrijfswebsite en de champagne heeft intern al geklonken. De inkomsten zijn meer dan welkom en het is een mooie referentie voor in de toekomst. In al het enthousiasme zijn de inkoopvoorwaarden van de opdrachtgever geaccepteerd. Maar is dit wel zo verstandig? Weet je wat hier allemaal in staat en waarvoor je aansprakelijk gesteld kunt worden? Hoe de verzekering hiermee omgaat? En hoe lang een opdrachtgever er bij eventuele fouten nog op terug kan komen?  

Voor veel ondernemers zijn leverings- en inkoopvoorwaarden abracadabra. En dat is logisch, want de documenten staan vaak vol met juridische termen en clausules. Maar toch is het belangrijk om hier alert te zijn. Want voor je het weet, onderteken je iets wat je nachtmerries gaat opleveren...  


Om je hierbij te helpen, organiseert NLingenieurs Verzekeringsdienst een webinar over dit thema. Naast de ontwikkelingen in aansprakelijkheidsland, nemen wij je mee in onder andere de volgende thema's: 

  • Bedrijfs, beroeps, bestuurders, cyber: wat zijn de verschillen tussen de soorten aansprakelijkheid?  
  • Hoe zit het met contractuele en wettelijke aansprakelijkheid?  
  • Wat kan je met leverings- en inkoopvoorwaarden en welke clausules zijn er?  
  • Hoe zit het bij onderaannemers of wanneer je zelf onderaannemer bent?  
  • Waar moet je aan denken bij ondernemen over de grens? Zelfs in België of Duitsland kan de wet al anders zijn.  
  • Kies je voor een projectcontract of een doorlopend contract?  

Je kunt je hier aanmelden voor de kennissessie. Voor die tijd vragen? Kijk dan op nlingenieursverzekeringsdienst.nl.   

×

Aanmelden nieuwsbrief