Op 9 november 2023 heeft het jaarevent Innoveren & Inspireren 2023 van Koninklijke NLingenieurs plaatsgevonden. Veel leden en andere geïnteresseerden waren hier aanwezig. Dr. ir Laura Stevens heeft een inspirerende presentatie gegeven over Biomimicry Design Engineering. Het is verbazingwekkend hoeveel wij kunnen leren van het ontwerp van de natuur. De Doe&Durf finalisten gaven met veel passie een pitch over hun oplossing voor het stikstofprobleem. Er waren mooie gesprekken tijdens de themasessies en in het netwerkcafé. Het was een afwisselend programma met een ruim aanbod van themasessies, mede door de initiatieven van de NLingenieurs-communities. 

Na de themasessies werden de winnaars van de Doe&Durf competitie bekend gemaakt. Het team van Antea Group met Natuurscoreboard Stikstof is de trotse winnaar van de Doe&Durf juryprijs. Het team met het N-positie plan heeft de publieksprijs gewonnen.

Deze dag was ook een goede gelegenheid om te ontdekken dat we op verschillende thema’s (nog meer) gezamenlijk kunnen optrekken. Zo kunnen we versnelling brengen in het oplossen van de maatschappelijke opgaven waar we voor staan.

    

Bekijk het fotoverslag

De aftermovie