Sprekers en experts

Laura Stevens | Spreker over Biomimicry Design Engineering 

Laura Lee Stevens heeft twee MSc-diploma's behaald op het gebied van Architectuur van de Technische Universiteit Delft, en in Biomimicry van de Arizona State University. Ze is hogeschooldocent biomimicry-design aan de opleiding Industrieel Ontwerpen aan de Haagse Hogeschool. Ze promoveerde in Delft, waar ze een reeks artikelen schreef over het onderwerp Biomimicry Design Thinking Education als een methodologie om circulaire, systeemdenkende oplossingen in het ontwerpproces te verbeteren door te leren van beproefde biologische strategieën en mechanismen uit de natuur. Ze heeft een passie om deze kennis over te dragen aan anderen.

Otto Schepers | Themasessie Digitale ketensamenwerking - onbekend maar urgent

Otto Schepers is actief in de community Digitalisering van NLingenieurs. Hij heeft een civieltechnische achtergrond en is al vele jaren actief in engineeringsprojecten. De focus ligt daarbij vaak op projecten in de droge infrastructuur. Hij heeft een passie voor digitalisering waarmee hij nieuwe oplossingen wil bedenken die ons eigen werk leuker en de samenwerking in de keten makkelijker maken.

Alex Hekman | Themasessie Nationaal Groeifonds Programma NL2120

Alex Hekman is branche ambassadeur Klimaatadaptatie van NLingenieurs. Ook is hij lid van de Community Water van NLingenieurs. Alex heeft een passie voor Watermanagement en duurzame en klimaatbestendige stedelijke ontwikkeling. Verder is Alex directeur van het Nationaal Groeifonds Programma 2120.  

Emile Jansen | Themasessie Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) 

Als senior adviseur is Emile betrokken bij een breed scala aan trajecten op gebied van Contract- en Kwaliteitsmanagament. Bij voorkeur vroeg aan tafel om de best passende invulling van het kwaliteitsmanagement vorm te geven van ontwerp- en de tenderfase tot en met de realisatie. 

Via onder andere branche en marktinitiatieven is hij nauw betrokken bij ontwikkelingen op gebied o.a. van Wkb, UAVgc en bouwkwaliteit. Via de Community Bouwkwaliteit en Veiligheid van NLingenieurs probeert hij invloedrijk te zijn voor de rol van de adviseur in de kwaliteitsbewaking van het bouwproces. 

Marcel van den Eijnden | Themasessie Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) 

Marcel van den Eijnden is actief in de NLingenieurs community Bouwkwaliteit en Veiligheid. Bouwkwaliteit en compliance vormen de rode draad in zijn werk. Hij is actief in de volledige breedte van de bouw. Hij is specialist in de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen, zowel voor regelgeving, implementatie als uitvoering, 

Luuk van Gorp | Themasessie Toekomst van datakwaliteit

Luuk van Gorp is data adviseur.

Trevor Spannenburg | Themasessie Toekomst van datakwaliteit

Trevor Spannenburg is Constructeur & programmeur kunstwerken Infra. 

Hanno Spoelstra | Themasessie Nationaal Groeifonds programma Toekomstbestendige Leefomgeving 

Hanno Spoelstra is programmanager digitalisering en innovatie. Hij is Kwartiermaker voor het Infra Consortium dat onderdeel is van het NGF programma Toekomstbestendige Leefomgeving. Hij zal samen met een aantal programmapartners toelichting geven op de drie hoofdprojecten binnen het Infra Consortium.

Gilbert van Berkel | Themasessie Out of the Box  - Inspirerende pitch van Labs31

Gilbert van Berkel is een ervaren professional met een indrukwekkende staat van dienst in de technologische sector.
Met meer dan twee decennia aan expertise in Laboratorium ontwerp en realisatie, heeft hij zich gevestigd als een visionaire specialist.
Zijn academische achtergrond en hands-on laboratorium ervaring helpt bij het begrijpen van de technische aspecten van zijn werk en het effectief omgaan met complexe technische uitdagingen.

Ivano Zuliano Themasessie Out of the Box  - Inspirerende pitch van Labs31

Ivano Zuliani ooit op het lab begonnen als technisch microbiologisch analist is de visionaire oprichter van Labolutions. Een pionier op het gebied van innovatie en laboratoriumoplossingen. Na bij twee gerenommeerde Europese top 3 producenten veel ervaring te hebben opgedaan m.b.t. het duurzaam en flexibel en modulair ontwerpen en realiseren van laboratoria was het tijd voor nog meer innovatie en digitale technologieën. Inmiddels is hij ook adviseur en partner bij  Labs31. Veiliger, flexibeler, duurzamer, sneller en efficiënter onderzoekers en startups bedrijven ondersteunen daar staat hij voor.

Marieke van Helvoort Themasessie Out of the Box  - Inspirerende pitch van De Essentie

Marieke van Helvoort is als partner bij De essentie verantwoordelijk voor ontwikkeling en innovatie. Ze werkt samen met collega’s, klanten en partners aan de ontwikkeling van projecten, diensten en programmatuur om gebiedsontwikkeling te laten lukken. Marieke is opgegroeid in een Twentse ondernemersfamilie. Ze heeft een nuchter en creatief oog voor ontwikkelmogelijkheden in organisaties en op markten. Sociale innovatie is voor haar de sleutel. Dat betekent inzetten op: dienend leiderschap, medewerkers die continue slim(er) werken, een flexibele organisatiestructuur en co-creatie met klanten en leveranciers. Marieke is actief in de community Stikstof van NLingenieurs.

Ludo Diender Themasessie Out of the Box  - Inspirerende pitch van HydroLogic

Na zijn opleiding Hydrologie aan de universiteit van Wageningen is Ludo in 2022 begonnen als adviseur Hydrologie. Hij is bij veel verschillende soorten projecten in het hydrologisch werkveld betrokken. Voorbeelden van het type projecten zijn modelleervraagstukken, onderzoeksprojecten en watersysteemtoetsingen. Deze veelheid aan verschillende projecten zorgt ervoor dat hij zich op veel aspecten van het werk kan oriënteren. 

Liselotte Apon | Themasessie BENG beter

Liselotte Apon is Senior Adviseur bouwfysica en duurzaamheid & Strategisch Adviseur. Zij is actief in de community BENG van NLingenieurs.

Kitty Huijbers | Themasessie BENG beter

Kitty Huijbers is Senior Adviseur bouwfysica en duurzaamheid & Strategisch Adviseur. Zij is actief in de community BENG van NLingenieurs.