Doe&Durf, dé prestigieuze prijs voor jonge ingenieurs gericht op innovatie en zichtbaarheid.

Wereldwijd bedenken ingenieurs de meest innovatieve oplossingen die van cruciaal belang zijn voor onze samenleving.

Oplossingen voor de grote vraagstukken waar wij als maatschappij voor staan; bedacht door innovators die grenzeloos durven te denken en daadwerkelijk de stap zetten naar realisatie. Doe&Durf is de competitie waarin jíj de kans krijgt om grenzeloos te denken. Jij hebt de ideeën; wij bieden jou het podium om ze met de ingenieursbranche te delen… als je durft.

Wij dagen jou uit


Doe&Durf is een initiatief van JongNLingenieurs, de jongerenvereniging binnen Koninklijke NLingenieurs. Innovatie en zichtbaarheid is waar het om draait bij Doe&Durf. Met deze Challenge willen we laten zien dat jij, de jonge ingenieur, in staat bent om creatieve en innovatieve oplossingen te ontwikkelen die bijdragen aan de maatschappelijke uitdagingen van vandaag. We dagen jou uit om als Doe&Durf-ondernemer en innovator:

 • Geniale, innovatieve oplossingen te ontwikkelen, waarmee we de markt en de maatschappij kunnen helpen;
 • Te laten zien dat deze innovatieve oplossingen (positief) bijdragen aan de maatschappij, waarbij je ook draagvlak creëert onder niet-ingenieurs.

Van pitch tot product; wij helpen je om je innovatieve oplossing verder te ontwikkelen. Daarvoor organiseren wij een tweetal workshops, zodat je vol vertrouwen met je team in de finale staat.

Doe&Durf Challenge 2022

Dit jaar dagen wij jullie op het volgende thema uit:

Energietransitie

De verdere toelichting op het thema volgt binnenkort. 

We erkennen dat onze snel digitaliserende wereld veel goede dingen brengt, maar de ook de harde technische oplossingen blijven voor deze problemen noodzakelijk. We dagen je uit om verder te denken dan nieuwe apps of systemen en te komen met andere oplossingen. 

Neem de uitdaging aan

Want het is sowieso een gave ervaring! Wordt jouw team één van de genomineerden voor de juryprijs, dan presenteren jullie straks je idee of oplossing tijdens het congres van Koninklijke NLingenieurs. En uiteraard doe je kennis op, leer je nieuwe vaardigheden en verrijk je je netwerk.

Je zet jezelf, jouw bedrijf en de hele ingenieursbranche op de kaart. Kennisdeling kent geen grenzen en samenwerking binnen de branche stimuleren we graag. Er zijn vrijwel geen kaders binnen de opdracht, zodat jij comfortabel een grote stap buiten je comfortzone kunt zetten.

Niet-leden van Koninklijke NLingenieurs kunnen meedoen als zij een team vormen met leden van Koninklijke NLingenieurs. Ook individuele ingenieurs die werken bij onze lidbureaus, waar geen volledig team te vormen is binnen het eigen bedrijf kunnen deelnemen. Schrijf je individueel in en wij zorgen ervoor dat er een speciaal Doe&Durf-team wordt gevormd met deze deelnemers. 

De belangrijkste details op een rij:

 • Een team bestaat uit minimaal 3 en maximaal 5 deelnemers jonger dan 36 jaar. 
 • Minimaal 2 leden van het team zijn werkzaam bij een lidbureau van Koninklijke NLingenieurs.
 • Het lidbureau staat garant voor de deelname.
 • Het inschrijfgeld voor deelnemende teams is €300. 
 • Haal je de finale, dan komt daar nog eens €300 bij. 
 • De inschrijving start in de week van 27 juni. Houd de aankondiging hieromtrent in de gaten!
 • Belangrijke data zijn:
  • 26 augustus: Sluiting inschrijving om 23.59u
  • 2 september: workshop 1 van 14.00 tot 17.00
  • 9 september: workshop 2 van 14.00 tot 17.00
  • 3 november: Finale Doe&Durf Challenge 

Projecten 2021

Nieuwsgierig naar de projecten die zijn ingediend in de vorige editie? Kijk dan hier