Doe&Durf Challenge 2021

Winnaar Doe&Durf Challenge 2021: ABT-Oosterhoff 

In een spannende finale in Pakhuis de Zwijger is ABT-Oosterhoff met hun idee connECTOR de winnaar geworden van zowel de publieksprijs, met 40% van de stemmen, als de juryprijs van de Doe&Durf Challenge 2021. Juryvoorzitter Carla Moonen sprak namens juryleden Hetty Klavers en Wim Leendertse vol lof over alle deelnemende teams. De kwaliteit van de oplossingen was hoog dit jaar. 

De jury roemde de oplossing van ABT-Oosterhoff als een idee met lef en ambitie. Het gaat bij connECTOR niet alleen over techniek, maar ook over esthetiek. De keuze voor o.a. glas toont dit lef. Glas is een uitdagend materiaal en zij gebruiken niet alleen standaardformaten, maar ook afwijkende formaten. Dit geeft meer ontwerpvrijheid voor architecten. De terechte winnaar volgens juryvoorzitter Carla Moonen. 

Het bestuur van JongNLingenieurs feliciteert het team van ABT-Oosterhoff bestaande uit Charley Meyer, Femke Verlegh, Casper La Grouw, Wouter Lasonder en Michiel van der Elst met deze dubbele overwinning. 

Winnaar Doe&Durf Challenge 2021

Bekijk hier de finale:

Finalisten

In totaal hebben 12 teams zich ingeschreven voor de Doe&Durf Challenge 2021. Op vrijdag 29 oktober heeft de jury vijf projecten beloond met een finaleplaats. De vijf finalisten zijn:

De jury

De jury bestond dit jaar uit:

  • Carla Moonen, Bestuursvoorzitter van Koninklijke NLingenieurs
  • Hetty Klavers, Dijkgraaf van Waterschap Zuiderzeeland
  • Wim Leendertste, Bijzonder Hoogleraar Management in Infrastructuurontwikkeling aan de Rijksuniversiteit Groningen

De projecten van 2021