Gezonde & Duurzame Gebouwde Omgeving

Een duurzame maatschappij realiseren

Ambities van de gebouwde omgeving omzetten in resultaat en het stedelijk gebied voor iedereen betaalbaar, bereikbaar en bewoonbaar houden.

Gezonde & Duurzame Gebouwde Omgeving
circulairebouw_color.svg

Doel

In de transitie van steden wordt er aan de voorkant meer gestuurd op wat men wil bereiken op het gebied van economische en humane vraagstukken met als doel een duurzame maatschappij te realiseren. De bewustwording van de uitdaging waar wij voor staan, is duidelijk aanwezig, maar de manier waarop wij deze ambitie gaan omzetten in resultaten is minder duidelijk en concreet.

Het programma Gezonde & Duurzame gebouwde omgeving richt zich op de maatschappelijke vraagstukken en uitdagingen die Nederland ziet op het vlak van gezondheid, circulariteit en duurzaamheid van de gebouwde omgeving. De grote uitdaging voor de tien grootste steden is dat er meer moet worden gekeken naar humane vraagstukken. Hoe houden we de stad en het stedelijk gebied voor iedereen betaalbaar, bereikbaar en bewoonbaar?

Dit programma start vanuit een vernieuwde visie op ontwerpen, maar moet grond aan de voeten krijgen in de praktijk.

Teamleden programma Gezonde & Duurzame Gebouwde Omgeving

Het team Gezonde & Duurzame Gebouwde Omgeving bestaat uit een programmamanager en vier brancheambassadeurs

Brancheambassadeurs

Programmamanager

  • Anneke Westerhuis - Koninklijke NLingenieurs / BdB groep 

Informatie

Wil je meer informatie over of als lid actief deelnemen aan het programma Gezonde & Duurzame Gebouwde Omgeving, neem dan contact op met programmamanager Anneke Westerhuis via 06 - 53 83 65 64 of anneke.westerhuis@nlingenieurs.nl

 

Publicaties 2020

Maarten Schäffner op Duurzaam Gebouwd:

www.duurzaamgebouwd.nl/artikel/20200624-de-lonkende-maar-ook-gevaarlijke-kant-van-co2-reductie-door-covid-19-deel-1

www.duurzaamgebouwd.nl/artikel/20200708-de-lonkende-maar-ook-gevaarlijke-kant-van-co2-reductie-door-covid-19-deel-2

Basak Karabulut (oud-brancheambassadeur GDGO):

www.nlingenieurs.nl/nieuws/crisistijden-en-het-belang-van-een-vitale-omgeving/

www.nlingenieurs.nl/nieuws/blog-2-uit-de-reeks-effecten-van-corona-op-de-bouwsector/

NLingenieurs_Anneke-Westerhuis.jpg
Anneke Westerhuis - Programmamanager

"Onze ingenieurs geven vorm aan een toekomstbestendige maatschappij. Of dat nu circulair, gezond, leefbaar of biobased heet, wij maken het concreet. Samen met de brancheambassadeurs zetten wij ons in om onze leden te stimuleren, te faciliteren en te inspireren, en om daarmee de ingenieur van de toekomst te zijn, en te blijven!
a.westerhuis@bdbgroep.nl"

NLingenieurs_Jos_Schild_zw-v2.jpg
Jos Schild - Brancheambassadeur

"Wij – ingenieurs – hebben alles in huis om de noodzakelijke verduurzaming van onze samenleving mogelijk te maken. Dat biedt kansen maar ook verantwoordelijkheid. In mijn aanpak richt ik me altijd op het behalen van resultaat en het creëren van impact. Daarbij spelen mensen een belangrijke rol. Overtuigen en sturen op gedragsverandering zijn belangrijke stappen in de verduurzaming van onze samenleving.
jos.schild@rhdhv.com "

NLingenieurs_Maarten_Schaeffner_zw.jpg
Maarten Schäffner - Brancheambassadeur

"De uitdagingen op het gebied van klimaat, circulaire economie en energie kunnen we alleen behalen als we beter samenwerken in de keten. De oplossing zit in het ontwikkelen van goede ‘nieuwe systemen’. Denk aan nieuwe circulaire businessmodellen, materialen zonder uitstoot en innovaties die helpen om onze bouwvraag op een duurzame en gezonde manier in te vullen. Samen met keten en de andere brancheambassadeurs maak ik me hard voor de ontwikkeling van deze nieuwe duurzame systemen van de toekomst!
maarten.schaffner@witteveenbos.com "

1606760708236.jpeg
Sven Evertz - Brancheambassadeur

"Samen de wereld elke dag een stukje mooier maken, is het uitgangspunt bij mijn werkgever Antea Group.
mijn visie is dat dit nóg sterker centraal kan worden gezet. Namelijk vanuit de vraag hoe we het bedrijfsmodel van de ingenieursbranche – traditiegetrouw gericht op innovatie vanuit technische kennis en kunde – op bestendige wijze kunnen integreren met het maatschappelijke gezondheidsmodel, wat zich juist baseert op menselijke beleving en
behoeften aan technische ondersteuning daarbij
"

NLingenieurs_Susan_Groot_Jebbink_zw.jpg
Susan Groot Jebbink - Brancheambassadeur

""

×

Aanmelden nieuwsbrief