Agenda

Event Bouwcampus: Ervaring (Ver)telt Tour brengt praktijkervaringen samen

21 april 2021 12:00 tot 13:30 uur

Digitaal

Ervaring (Ver)telt Tour brengt praktijkervaringen samen
Innovatiehubs zoomen in op vraagbundeling om CO2-neutrale woningrenovatie te versnellen

Woensdag 21 april is de derde Ervaring (Ver)telt Tour. Dit keer is regio Utrecht de host en gaat de live talkshow de diepte in over vraagbundeling, ofwel seriematige aanpak.

Ervaring (Ver)telt Tour is een reeks online tv-uitzendingen/bijeenkomsten waarin ervaringen uit de praktijk van renoveren centraal staan verspreid over Nederland. Deze worden georganiseerd door De Bouwcampus, zes regionale innovatiehubs en De Renovatieversneller. 

Atto Harsta, transitiemanager bij De Bouwcampus: “De primaire aanleiding voor de Ervaring (Ver)telt Tour is dat we constateerden dat er te weinig werd doorgebouwd op de oplossingen van anderen. We zien dat er veel geïnnoveerd wordt, zowel op proces- als productniveau, maar dat die kennis en ervaringen niet altijd terug te vinden zijn. Dat is wél nodig om de markt open te kunnen breken. Om écht tot opschaling en versnelling over te gaan.” 

De Ervaring (Ver)telt Tour is één van de middelen om succesvolle, maar ook minder goede ervaringen, te bespreken en daarmee anderen te inspireren ermee door te gaan, danwel niet in dezelfde valkuil te lopen. “Een heel tastbaar voorbeeld is de samenwerking in Utrecht tussen meerdere marktpartijen en corporaties: zij durven over hun eigen werk heen te kijken. Ze zijn bereid om samen te werken zodat met beperkte capaciteit zo snel mogelijk resultaat bereikt wordt.” 

Derde Ervaring (Ver)telt Tour: 21 april a.s.
Onder grote belangstelling hebben twee pitstops plaatsgevonden: in de regio’s Noord en Oost werden verhalen opgehaald over industrialisatie, digitalisering en samenwerkende corporaties. 
Op 21 april staan de volgende onderwerpen centraal: 

Strategisch samenwerken tussen corporaties
In Utrecht en Noord-Holland wordt volume gemaakt door woningen gezamenlijk te verduurzamen. In Utrecht gebeurt dat met een aantal corporaties en hun co-makers. In Noord-Holland met een duurzaamheidscoalitie: NHDC. We gaan in gesprek met Marije Eleveld (Bo-Ex) en Cees Tip (Intermaris) en ontdekken hoe deze samenwerkingen in de praktijk verlopen. Ja, ook de moeilijke momenten krijgen aandacht. 

Innoveren in de praktijk
Met het concept ‘spiegelen’ lijken co-makers Rob Withaar en Hans van der Krogt een methodiek gevonden te hebben om aanbieders in een setting te krijgen samen te werken, oplossingen te delen en vraagbundeling te stimuleren. Een onderwerp om beet te pakken! 

Digital twins
En dan is er nog het thema ‘kansen van data en digitalisering’, met digital twin in dat verlengde. Hoe wordt daar in Utrecht al mee gewerkt? We spreken erover met drie ervaringsdeskundigen: Egbert Kunst (GroenWest), Niek Habraken (KleurrijkWonen) en Dirk Huibers (Octo).  

Praktische informatie
Datum:     woensdag 21 april 2021
Tijd:          van 12:00 tot 13.30 uur 
Locatie:    vanaf je eigen werkplek* 

*Uitzending vindt plaats in een van de studio’s van de Johan Cruijff Arena, Amsterdam
Aanmelden kan tot 20 april via deze registratielink. 

Eerste uitzending
•  Lees hier het artikel over de eerste uitzending.  
•  Bekijk hier de opname van de eerste uitzending.

Tweede uitzending
•  Lees hier het artikel over de tweede uitzending.  
•  Bekijk hier de opname van de tweede uitzending.

Over De Bouwcampus
De bouwsector speelt een belangrijke rol in het ontwikkelen van breed toepasbare oplossingen. Door kennis, kunde en ervaring te bundelen kunnen we tot echte doorbraken komen. Over muren en systeemgrenzen heen. Om dat voor elkaar te krijgen, is een partij nodig die mensen met elkaar verbindt en transities aanjaagt. Dat doet De Bouwcampus. De Ervaring (Ver)telt Tour, dat in samenwerking met De Renovatieversneller wordt georganiseerd, is een van de concrete middelen die worden ingezet. www.debouwcampus.nl

Over De Renovatieversneller
De Renovatieversneller is een meerjarig landelijk ondersteuningsprogramma dat begeleiding, kennis en subsidie biedt aan vragers en aanbieders. Partijen die de handen ineenslaan om huurwoningen sneller, beter en betaalbaar te verduurzamen. Aan dit programma committeerden zich het ministerie van Binnenlandse Zaken, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, AEDES, Techniek Nederland, Bouwend Nederland en OnderhoudNL. www.derenovatieversneller.nl.

Bekijk ook dit agenda-item:

21 mei 2024 16:00 - 17:30 uur

Kennissessie Bodem en ondergrond (online)

Leden
4 juni 2024 12:00 - 18:00 uur

NEN Congres Safety Culture Ladder (2.0)

Voor iedereen
6 juni 2024 15:00 - 17:30 uur

Uitreiking De Vernufteling 2024

Leden
6 juni 2024 13:00 - 15:00 uur

Algemene ledenvergadering NLingenieurs

Leden
4 juli 2024 0:00 - 0:00 uur

Dag van de ontwerpkracht

Leden
×

Aanmelden nieuwsbrief