Ontwerptafel Energietransitie "Waterstof met FHI"

Ontwerptafel Energietransitie "Waterstof met FHI"

6 mei 2019 14:00 tot 17:30 uur

Als community Energietransitie van Koninklijke NLingenieurs willen we actief bijdragen aan de ambities van het Klimaatakkoord. Er wordt veel gepraat over energietransitie aan verschillende tafels, waaronder de klimaattafels. Het blijft alleen wat ons betreft nog te veel hangen in veel praten en te weinig in oplossingsgericht doen. Wij willen dit proces gaan versnellen!

Door onze kennis te verbinden, kunnen we een essentiële bijdrage leveren aan de Energietransitie. De energiesector is divers, kent vele verschillende partijen, leveranciers en klanten, daarvoor is er geen standaard oplossing. Als één community van Koninklijke NLingenieurs kunnen we al deze partijen en klanten aan elkaar binden en tot een integraal ontwerp voor de transitie komen.

Dit doen we door 'ontwerptafels' te organiseren. Elke ontwerptafel nodigen we een klant of partij uit met een uitdaging omtrent de energietransitie waarvoor we als community met een ontwerp komen en de klant of partij concreet verder helpen. De leerpunten/voorbeelden die onze sector verder helpen, communiceren we naar buiten. Hiermee vergroten wij de zichtbaarheid van onze branche in het maatschappelijke en politiek-bestuurlijke debat en worden wij als ingenieursbureaus een interessante gesprekspartner voor de klimaattafels. 

We zijn bezig met het organiseren van twee ontwerptafels:

  • In de eerste ontwerptafel "Aardgasvrije wijken met Transform" gaan we met vier steden het gesprek aan over de te nemen stappen in de energietransitie van 40.000 woningen. De vier steden Apeldoorn, Deventer, Zutphen en Zwolle werken als Transform samen aan een gebiedsgewijze aanpak om 40.000 woningen aardgasvrij te maken. Deze ontwerptafel vindt plaats nog dit voorjaar, nadere informatie volgt.
  • De tweede ontwerptafel "Waterstof met FHI" vindt plaats op maandagmiddag 6 mei in Leusden. In werkgroepen wordt de discussie aangegaan over wat er speelt en wat er nodig is om te versnellen op het gebied van de productie, transport en opslag en het gebruik van waterstof. De officiële uitnodiging volgt.

Om dit tot een succes te brengen hebben we onze leden nodig. Wil jij of een van jouw collega’s een bijdrage leveren aan onze gezamenlijke missie? Voeg je dan bij onze community en doe mee met onze Ontwerptafels. Voor meer informatie bekijk de uitnodiging op de website van FHI of kun je contact opnemen met programmamanager Jetze Visser.

×

Aanmelden nieuwsbrief