Programma

Het onderwerp is bepaald, de hoofdlijnen van het programma zijn uitgezet en enkele keynote sprekers zijn vastgelegd. Houd de website in aanloop naar het congres in de gaten voor de verdere invulling. 

12:00-13:00 uur

Finale Doe&Durf Challenge van Jong NLingenieurs. Finalisten presenteren hun oplossing op de vraag: Welke schakel binnen de energietransitie kun jij verbeteren?

 

13.00-13.30 uur

Inloop congres inclusief lunch

13.30-15.00 uur

Opening door moderator Natasja van den Berg van Pakhuis de Zwijger

  Welkomstwoord door directeur Willemien Bosch van Koninklijke NLingenieurs


 

Introductie opgave door Lex Halsema, organisatieontwikkelaar BdB Groep en lid Verenigingsraad van Koninklijke NLingenieurs. Hoe komen duurzaamheidsdoelstellingen terug in onze ingenieursprojecten? Wat kunnen we doen om deze versneld te implementeren? 

 

 

Keynote speech Carolien Gehrels Global Director Energy Transition Arcadis. Zij presenteert de Houtskoolschetsen van VNO-NCW en stelt dat de grootste valkuil is als we geen keuze maken. Ga in dialoog over de ruimtelijke inrichting van Nederland in 2050!

  Keynote Speech Tessa Cramer - Lector Designing the Future aan Fontys Hogeschool, Futurist en toekomstgericht academicus. Hoe kun je reageren op een onzekere toekomst? 
15:00-15.15 uur

Intermezzo

15.15-16.45 uur

Breakout sessies 

 

Koninklijke NLingenieurs zet in op vier maatschappelijke vraagstukken:

Elk programma heeft onderzocht of binnen dat onderwerp gestelde duurzaamheidsdoelstellingen behaald worden in projecten. Zij geven elk tips & trics hoe met behulp van ingenieursbureaus transities versneld ingezet kunnen worden.  

16.45-17.00 uur

Intermezzo

17.00-17.10 uur

Doe&Durf finale:
Prijsuitreiking Doe&Durf Challenge door juryvoorzitter Carla Moonen

17.10-17.30 uur

Keynote speech - Ingenieurs zijn ontwerpers van perspectief. Het gaat ons lukken om te reageren op de toekomstige leefomgeving! 

17.30 uur

Afsluiting door bestuursvoorzitter Carla Moonen van Koninklijke NLingenieurs

17:30 - 18:30 uur Borrel