afbeelding voor post: Topoverleg tussen NLingenieurs en Rijkswaterstaat

Topoverleg tussen NLingenieurs en Rijkswaterstaat

4 april 2024 Infra

Op 4 april vond het Topoverleg plaats tussen Rijkswaterstaat en Koninklijke NLingenieurs. Tijdens het overleg maakte Martin Wijnen de nieuwe Directeur-Generaal (DG) van Rijkswaterstaat kennis met de aanwezigen. 

 
Tijdens het overleg is gesproken over hoe we samen sneller en eenvoudiger aan de maatschappelijke opgave rondom de vernieuwing van de infrastructuur kunnen werken. Het is duidelijk dat de ingenieurs- en adviesbranche hierin een belangrijke rol speelt. 
 
Om het tempo van de uitvoering van de vernieuwingsopgave omhoog te krijgen, werkt NLingenieurs samen met andere ketenpartners en Rijkswaterstaat binnen het nieuwe platform V&R. 
 
Eerder overhandigde NLingenieurs namens de partners in het Bouwberaad een position paper aan minister Mark Harbers (Infrastructuur en Waterstaat) met de oproep aan het Rijk om de vernieuwing van de infrastructuur niet langer vooruit te schuiven en hierin vooral de samenwerking te zoeken. Het Platform is een mooi voorbeeld van een concrete actie die hieruit voort is gekomen. 
 
Na het overleg bezochten de deelnemers de projectlocatie van de A16 in Bergschenhoek. Rijkswaterstaat werkt daar aan een nieuwe snelweg tussen de A13 en de A16. Dit indrukwekkende project is een prachtig voorbeeld, van de ketensamenwerking die nodig is, om de vervangings- en renovatieopgave van de infrastructuur in de komende jaren te realiseren. 

 

Op de foto: Carla Moonen, Willemien Bosch, Tanja Lendzion, Anton van der Sanden, Martin Wijnen, Jean Luc Beguin, Hans Dussel, Astrid Ens, Diebrichje Brands 

 

×

Aanmelden nieuwsbrief