Onze branche is onmisbaar in de grote opgaven. We werken met kennis en innovatiekracht aan de opgaven van de toekomst. Innovaties dragen bij aan de nodige versnelling. Maak kans op dé innovatieprijs van de ingenieursbranche: De Vernufteling. 

 

De Vernufteling

De Vernufteling is de jaarlijkse prijs die Koninklijke NLingenieurs in samenwerking met vakblad De Ingenieur uitreikt aan het advies- of ingenieursbureau met het meest vindingrijke project. Elk vernieuwend, technologisch geavanceerd of baanbrekend project met een duidelijke maatschappelijke relevantie kan worden ingezonden om in aanmerking te komen voor De Vernufteling.  Het kan gaan om een nieuw ontwikkelde techniek of om een slimme combinatie van bestaande technieken. Doorslaggevend is of het project vernuft uitstraalt en economisch en maatschappelijk van belang is.

 

Erkenning voor innovatie in de advies- en ingenieursbranche

Waarom meedoen? Het doel is duidelijk - erkenning en bekendheid geven aan het uitzonderlijke werk van advies- en ingenieursbureaus. Te vaak blijft technische vooruitgang onopgemerkt, verscholen achter ogenschijnlijk vanzelfsprekende structuren. Maar De Vernufteling brengt jouw technologische meesterwerk naar voren en maakt het zichtbaar voor heel Nederland! 

Of het nu gaat om vernieuwende concepten, geavanceerde technologieën, of grensverleggende oplossingen met maatschappelijke relevantie, De Vernufteling biedt jou het perfecte podium. Doe mee en laat zien hoe jouw project de toekomst vormgeeft! 


Innovatie is een teamprestatie

Als je De Vernufteling wint, zet je het project, maar ook alle mensen die eraan meewerken in de schijnwerpers.

Want een innovatie is een teamprestatie. Vanuit allerlei disciplines dragen de teamleden bij aan het eindresultaat. Denk aan onderzoek en ontwikkeling, technologie en engineering, maar ook de mensen van de kwaliteitscontrole en de financiën leveren hun aandeel. 

 

Is innovatie duur?

Het is een misverstand dat innovaties alleen maar geld kosten. Innovaties kunnen juist kostenbesparingen opleveren. Dit kan soms zelfs al op de korte termijn. 

Kostenbesparing kun je realiseren door:

  • Het optimaliseren van processen
  • Automatisering en robotica
  • Goedkopere productieprocessen
  • Lagere materiaalkosten
  • Preventie van problemen
  • Energie-efficiëntie
  • Vernieuwende businessmodellen