De Vernufteling

Publieksverkiezing De Vernufteling 2018 - Er kan niet meer gestemd worden

Publieksverkiezing De Vernufteling

De Vernufteling is de jaarlijkse prijs die door Koninklijke NLingenieurs wordt uitgereikt aan het advies- of ingenieursbureau dat het meest vindingrijke project inzendt. Dat kan een technische oplossing zijn voor een maatschappelijk probleem of een nieuwe manier om een gebouw energiezuinig te maken. Soms ontwikkelt een bureau een nieuwe techniek, vaak gaat het om een slimme combinatie van bestaande technieken. Doorslaggevend is of het project vernuft uitstraalt en economisch en maatschappelijk van belang is. Voor uitleg en criteria klik hier.

 

De Vernufteling

Stem hieronder op uw favoriet

De inzendingen

Paal meet échte overlast

Geluidsoverlast heeft niet alleen te maken met het aantal decibel. Een meetpaal vol sensoren van Antea Group laat zien hoeveel hinder omwonenden van een vliegveld daadwerkelijk ondervinden.

Lees meer en stem Stem!

Maas houdt school op temperatuur

Het Merlet College in het Brabantse Cuijk gebruikt Maaswater om te koelen en te verwarmen. Nelissen ingenieursbureau ontwierp de installaties.

Lees meer en stem Stem!

Label voor wateroverlast

Wat gebeurt er met mijn huis bij een extreme bui? Krijg ik dan water binnen? Royal HaskoningDHV introduceerde met partners de dienst BlueLabel, die deze vraag op een begrijpelijke manier beantwoord.

Lees meer en stem Stem!

Provinciale weg naar duurzaamheid

Groot onderhoud aan de N470 werd door de provincie Zuid-Holland aangegrepen om er een energieweg van te maken. Ingenieursbureau Tauw leverde de technische en projectexpertise.

Lees meer en stem Stem!

Virtueel vuurvoorspeller

Ingenieursbureau Witteveen + Bos bouwde een virtual-reality-ervaring waarin rook zich realistisch gedraagt, om tunnels of gebouwen zo brandveilig mogelijk te ontwerpen.

Lees meer en stem Stem!

NLingenieurs organiseert de Vernufteling met medewerking van   DfEutXUXcAAy1uQ

Wilt u de nieuwsbrief van De Ingenieur ontvangen? Dan kunt u zich hier aanmelden.

Hoe werkt het?

Voor uitleg en criteria

Lees meer