De Vernufteling

De Vernufteling

De Vernufteling

De Vernufteling is de jaarlijkse prijs die door Koninklijke NLingenieurs wordt uitgereikt aan een lid advies- of ingenieursbureau dat het meest vindingrijke project inzendt. Dat kan een technische oplossing zijn voor een maatschappelijk probleem of een nieuwe manier om een gebouw energiezuinig te maken. Soms ontwikkelt een bureau een nieuwe techniek, vaak gaat het om een slimme combinatie van bestaande technieken. Doorslaggevend is of het project vernuft uitstraalt en economisch en maatschappelijk van belang is.

Het doel van deze prijs is ruchtbaarheid geven aan het werk van advies- en ingenieursbureaus. Techniek zit voor de meeste Nederlanders verstopt achter vanzelfsprekende verworvenheden als viaducten, waterzuivering of verwarming. De Vernufteling maakt die zichtbaar. De winnaar kan rekenen op extra publiciteit en prestige.

Deelnemers aan De Vernufteling maken kans op zowel een juryprijs als een publieksprijs. Een vakjury bepaalt de winnaar van de juryprijs. Alle genomineerde projecten die aan de criteria voldoen worden opgenomen in het januarinummer van De Ingenieur. Deze verschijnt op 14 januari. De stemming van de publieksprijs vindt vanaf die dag in januari 2020 (week 3 en 4) online plaats via deze website. Beide prijzen worden uitgereikt tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst op 30 januari 2020.  

 

Nomineer jouw project(en)

De inschrijving is gesloten. Het is niet meer mogelijk om deel te nemen. 

NLingenieurs organiseert de Vernufteling met medewerking van   DfEutXUXcAAy1uQ

Wilt u de nieuwsbrief van De Ingenieur ontvangen? Dan kunt u zich hier aanmelden.