afbeelding voor post: Directeur Jacolien Eijer vertrekt per 1 september 2022 bij Koninklijke NLingenieurs

Directeur Jacolien Eijer vertrekt per 1 september 2022 bij Koninklijke NLingenieurs

3 maart 2022

Onze directeur Jacolien Eijer heeft het bestuur van Koninklijke NLingenieurs laten weten dat zij per 1 september van dit jaar stopt bij NLingenieurs. Jacolien: “Na 7 jaar ben ik toe aan een nieuwe uitdaging. Ik vond het een eer om de mooie ingenieursbranche in deze rol te dienen en ik ben trots op de ontwikkeling die de vereniging de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. Maar nu is het tijd voor een nieuwe directeur om vol energie te werken aan de verdere groei van de vereniging.”

 

Door haar vertrek op tijd aan te kondigen heeft Koninklijke NLingenieurs voldoende tijd om een opvolger te vinden. Jacolien: “Wij hebben een compact team dat de inbreng van een grote groep leden coördineert en verder brengt. Ik weet wat voor impact het heeft als één van de teamleden vertrekt. Ik hoop dat er tijdig een nieuwe directeur aangetrokken kan worden en ik een warme overdracht kan doen”.

Bestuursvoorzitter Carla Moonen vindt het jammer, maar is vooral dankbaar: “Jacolien heeft veel betekend voor Koninklijke NLingenieurs. Onder haar leiding is de binding met de leden versterkt, is focus in activiteiten aangebracht en is de inhoudelijke inbreng van Koninklijke NLingenieurs in vele overleggen toegenomen. De impact van de vereniging is versterkt vanuit een stevige basis. Bovendien laat ze een goed team achter op het verenigingsbureau”.

Jacolien geeft aan het team wel te zullen missen. “We hebben spannende tijden gekend en een hoop meegemaakt. Bijna het hele team is vernieuwd in de tijd dat ik bij Koninklijke NLingenieurs zat. Intussen is het een geoliede machine en blijft het een heel fijn stel mensen bij elkaar!”

Jacolien weet nog niet wat ze na september gaat doen. “Ik wil me met nog meer impact inzetten voor thema’s als duurzaamheid en een circulaire samenleving. Op welke plek in de zogeheten gouden driehoek - bedrijfsleven, overheid, kennisinstelling of iets daartussenin - dat ben ik aan het onderzoeken. Ik heb veel zin om weer aan iets nieuws te beginnen.”

Bekijk hier de vacature voor de functie van directeur. Potentiële kandidaten worden van harte uitgenodigd om hierop te reageren.

×

Aanmelden nieuwsbrief