afbeelding voor post: Kennismaking met Tjerk Michielse, nieuw bestuurslid JongNLingenieurs

Kennismaking met Tjerk Michielse, nieuw bestuurslid JongNLingenieurs

26 april 2024

Kun je jezelf even voorstellen? 

Ik ben Tjerk Michielse, 29 jaar en woon nog een paar maandjes in Utrecht, waarna ik verhuis naar Rotterdam. Alweer 10 jaar woon ik in Utrecht, waar ik de bachelor en master Bestuurs- en Organisatiewetenschap heb afgerond. Ook ben ik in Leiden afgestudeerd in de master International Relations. Naast hardlopen, fitness en (het kijken van) voetbal houd ik van mountainbiken, skiën en goed bordspel. Mijn kennis over geopolitiek houd ik bij door veel te lezen, te kijken en te luisteren – je kunt het bijna een dagelijkse bezigheid naast mijn werk noemen. Na mijn studie ben ik actief geweest als programmasecretaris voor het ministerie van SZW en als QHSE-officer in de haven van Vlissingen. Daarna ben ik begin 2022 gestart bij BdB Groep als organisatieontwikkelaar. 

Waar werk je en in welke functie? 

Mijn werk als organisatieontwikkelaar bestaat uit het helpen van organisaties in de brede bouwsector bij onderwerpen als (integraal) samenwerken, strategie, duurzaamheid, kwaliteitsmanagement en persoonlijke vaardigheden. Ook spelen onderwerpen als energie en water een steeds belangrijkere rol in mijn werk. Het is fantastisch om vanuit mijn ‘niet-technische’ achtergrond een bijdrage te mogen leveren en constant in gesprek te zijn met mensen die juist wel een technische achtergrond hebben. Dat vult elkaar wat mij betreft heel goed aan. In mijn ogen kan een geniale (technische) oplossing voor een maatschappelijk probleem niet zonder een vorm van samenwerking tussen partijen. Het formuleren en nastreven van een gedeeld belang is in ons kleine land onmisbaar! 

Waarom heb je de functie van bestuurslid van JongNL op je genomen? 

Vanuit mijn rol bij BdB kom ik vaak in contact met ingenieurs: ik zie dat er ongelooflijk veel innovaties, ideeën zijn en positieve energie is om Nederlandse (en internationale) opgaven te lijf te gaan. Ik zie ook dat verschillende partijen elkaars briljante oplossingen niet altijd kennen en/of aan elkaar weten te koppelen.  Juist een jongerentak van een belangrijke branchevereniging als NLingenieurs kan de rol pakken hoognodige innovaties te stimuleren en bekend(er) te maken. Daar sluit ik mij graag bij aan en daarom heb ik mij aangesloten als lid van het bestuur van JongNLingenieurs. 

  

Wat wil je bereiken in deze functie? 

Mijn rol en toegevoegde waarde in het bestuur is de inbreng van een nieuw perspectief waarmee ik samen met andere JongNL-leden het verschil hoop te maken. Dat kan zijn in termen van (bredere) bekendheid of juist het (tekstueel) formuleren van het gedeelde belang en de koppeling met ketenpartners. Dat zie ik ook als mijn rol in het bestuur, de organisatie van de Doe&Durf Competitie en het signaleren van (politieke of maatschappelijke) kansen voor het werkveld van ingenieurs. Ik zie er naar uit om hier samen met het bestuur van JongNL aan te werken! 

×

Aanmelden nieuwsbrief