afbeelding voor post: EFCA publiceert prioriteiten voor Europese Parlement in 2024

EFCA publiceert prioriteiten voor Europese Parlement in 2024

2 februari 2024

EFCA is de Europese koepelorganisatie voor de ingenieursbranche. NLingenieurs is lid van EFCA en veel van onze leden participeren actief in commissies en bij activiteiten van EFCA om onze belangen ook op Europees niveau te behartigen.   

EFCA heeft een document gepubliceerd met daarin de belangrijkste prioriteiten in de aanloop naar de verkiezingen voor het Europese Parlement van 2024. Dit document is een update van het Manifest van EFCA, dat oorspronkelijk in november 2022 werd gepubliceerd. 

De belangrijkste punten zijn:  

  1. Hervormingen: EFCA steunt voorgestelde hervormingen in het Europees Parlement . 
  2. Continuïteit: Wij onderschrijven de voortgang van reeds bestaande ‘Green Deal’ en Digitaliseringsplannen, zonder verlies van momentum. 
  3. Infrastructuur: Er moet veel meer worden gedaan om de klimaatbestendigheid, mitigatie en aanpassing van infrastructuur te bevorderen, met speciale aandacht voor onderhoud en  renovatie.  
  4. Investeringen voor de lange termijn: vaardigheden, onderwijs, arbeidscapaciteit, materialen en energievoorziening zijn de basis van voor adviseurs en ingenieurs om hun werk te kunnen doen. EFCA vraagt om visie en daarbij passende investeringen. 

Duurzame infrastructuur: de brug naar een groener Europa! 

Lees hier het document (engels) 

 

×

Aanmelden nieuwsbrief