afbeelding voor post: Even kennismaken met... Sam de Roover, nieuw bestuurslid JongNLingenieurs

Even kennismaken met... Sam de Roover, nieuw bestuurslid JongNLingenieurs

23 september 2021

Wil je jezelf even kort voorstellen?

Ik ben Sam de Roover en ben geboren in 1994. Ik woon en werk nu in Amersfoort, maar heb gestudeerd in Enschede. Na mijn Bachelor en Master in Civiele Techniek te hebben afgerond (met daaraan verbonden vele reizen naar het buitenland), ben ik aan de slag gegaan bij HydroLogic. Affiniteit voor water had ik al voordat ik mijn studie- en werkcarrière startte, aangezien ik veelvuldig in water te vinden ben met waterpolo, of zeilend of kanoënd op het water.

Werkt bij

HydroLogic is tegelijkertijd een adviesbureau en een softwarebedrijf. Het advieswerk is zo divers als de Nederlandse delta, en bij extensie, het Rijn-Maas bassin. Voorbeelden zijn watersysteemanalyses voor waterschappen en studies naar de effecten van de verdieping van de Nieuwe Waterweg voor het Havenbedrijf Rotterdam, maar ook de modellering van de herintroductie van draslanden langs beken in het Rijn bassin. Aan de softwarekant biedt HydroLogic HydroNET, een dataplatform waaraan verschillende databronnen kunnen worden gekoppeld, met een frontend ideaal voor het monitoren van een watersysteem en een backend waar datascientists mee aan de slag kunnen.

Met minder dan 30 man wordt werken bij HydroLogic gekenmerkt door een ons-kent-ons cultuur en flexibiliteit. Het biedt de kans om van veel verschillende zaken kennis te hebben en daarin te groeien.

Waarom bestuurslid JongNLingenieurs?

Ik geniet het meest van gesprekken (zowel in privé- als werksferen) waar ieder zijn expertise deelt en ik op die manier weer iets nieuws leer. Om zelf ook aan deze gesprekken bij te kunnen dragen, houd ik goed de actualiteit bij en verdiep ik mij in onderwerpen die mij het meest interesseren. JongNLingenieurs is zo’n omgeving waarin ik gesprekken kan hebben waarvan ik iets nieuws leer en ik onderwerpen kan vinden om mij verder in te verdiepen.

Behalve meedoen in deze omgeving, wilde ik ook bijdragen aan deze omgeving. Bij de organisatie van activiteiten voor JongNLingenieurs wil ik ook graag kijken hoe andere ingenieursorganisaties kunnen worden betrokken, zoals KIVI, Young NCR (de jongerenvereniging rond (de toepassing van) rivieronderzoek) of andere dergelijke verenigingen.

Als ik vervolgens samen met mijn medebestuursleden andere mensen ook kan laten genieten van het delen van expertise, dan maak ik JongNLingenieurs daar allen maar beter van, me dunkt.

×

Aanmelden nieuwsbrief