afbeelding voor post: Kennismaken met… Anneke Westerhuis

Kennismaken met… Anneke Westerhuis

4 maart 2022

Anneke Westerhuis is onze nieuwe programmamanager voor Mobiliteit en de Gezonde & Duurzame Gebouwde Omgeving. Ze omschrijft zichzelf als gezelligheidsdier dat graag creatieve, kruidige gerechten serveert aan haar gasten. In haar nieuwe rol wil ze de verbindende schakel zijn tussen brancheambassadeurs en de ideeën omzetten in een realistische aanpak die breder gedeeld wordt met andere ingenieurs, de overheid en de rest van Nederland. Maak kennis met Anneke!

 

Kun je jezelf even voorstellen?

Mijn naam is Anneke Westerhuis. Ik ben opgegroeid in het Noord-Groningse dorpje Usquert en tegenwoordig woonachtig in Amersfoort. Ik wilde na mijn studie graag een traineeschip doen om me persoonlijk te ontwikkelen, daarom koos ik er destijds voor om naar Utrecht te verhuizen. Inmiddels bevalt mijn werk zo goed dat ik ben gebleven. In mijn vrije tijd ben ik graag buiten: ik wandel, fiets en ski. Naast deze activiteiten kan ik enorm genieten van zonsopgangen en -ondergangen. Daar sta ik graag even voor stil om het spektakel in de lucht te bewonderen. Ik spreek regelmatig af met vriendinnen en ben iemand die spontaan langs kan komen voor een kopje koffie. Ik houd van gezelligheid. Mijn creativiteit probeer ik vooral uit tijdens het koken door gebruik te maken van verschillende kruiden. Volgens mijn gasten eet je bij mij altijd anders dan anders.

Waar werk je en in welke functie?

Ik werk bij BdB Groep, voorheen bekend als Bureau de Bont, als organisatieontwikkelaar in de bouwsector. Ik word helemaal blij als ik personen of een organisatie zie groeien in hun ontwikkeling. Niet omdat ik vind dat het beter kan, maar vooral omdat ik zie dat een persoon of een team met meer plezier gaat (samen)werken en daardoor vaak ook efficiënter. Ik geloof dat wanneer iemand in zijn kracht staat, deze ontwikkeling mogelijk is. Iedereen heeft immers kwaliteiten. In mijn werk ben ik altijd bezig met hoe ik iets toepasbaar kan maken in de praktijk en hoe dit tegelijkertijd in het grotere geheel past.

Waarom heb je de functie van programmamanager op je genomen?

Ik vind het leuk om met een enthousiaste groep ambassadeurs te werken die passie hebben voor hun vak en een verbindende schakel te zijn om deze passie naar de buitenwereld te brengen. 

Wat wordt jouw unieke bijdrage in deze functie?

Als maatschappij staan we voor een grote opgave als je het hebt over de klimaatdoelstellingen en de woningopgave. Een hele uitdaging! Naar mijn idee hebben ingenieurs een belangrijke rol om juist aan de voorkant en integraal met slimme ideeën, oplossingen en adviezen te komen over hoe dit aan te pakken en de klimaatdoelstellingen te realiseren. Ik hoop een bijdrage te kunnen leveren om deze ideeën om te zetten in een realistische aanpak en deze breder te delen met andere ingenieurs, de overheid en de rest van Nederland. Dan kunnen we er allemaal van leren en het gaan toepassen.

×

Aanmelden nieuwsbrief