afbeelding voor post: Meer oefentijd voor de Omgevingswet

Meer oefentijd voor de Omgevingswet

10 februari 2022

Koninklijke NLingenieurs is blij dat minister De Jonge van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening niet vasthoudt aan de inwerkingtreding van de Omgevingswet op 1 juli 2022. Hij wil, op verzoek van ondernemers waaronder onze branche, meer tijd nemen om te oefenen met het nieuwe systeem dat nog steeds tekortschiet.

De invoering van de Omgevingswet werd eerder al met een half jaar uitgesteld, vanwege de grote invoeringsproblemen. Deze problemen hebben met name betrekking op het digitale loket waar initiatiefnemers, overheden en belanghebbenden snel kunnen zien wat is toegestaan in de fysieke leefomgeving, ontwikkelingen mogelijk kunnen worden gemaakt en vergunningen worden voorbereid. De invoeringsdatum wordt nu 1 oktober 2022.

Vanuit Koninklijke NLingenieurs is onder meer Koos Seerden van Rho Adviseurs zeer betrokken bij de omgevingswet. Om te zorgen dat een soepele invoering mogelijk is en de dienstverlening niet in het geding komt, pleit hij ervoor dat alle betrokken partijen de handen in een slaan. Dat we samen de doelen bepalen (geen heilige huisjes - wat moet voor invoering en wat kan later) en een plan van aanpak opstellen en uitrollen. De tijd is hier rijp voor en leden van Koninklijke NLingenieurs zijn bereid om mee te helpen, onder andere via het Kennislab Omgevingswet.

×

Aanmelden nieuwsbrief