afbeelding voor post: Nederlandse voorcompetitie EFCA Future Leaders Competition 2022

Nederlandse voorcompetitie EFCA Future Leaders Competition 2022

20 januari 2022

Jaarlijks organiseert de Europese branchevereniging EFCA een Future Leaders Competition. JongNLingenieurs organiseert de Nederlandse voorcompetitie, waarbij de Nederlandse inzendingen geselecteerd én begeleid worden richting de Europese inzending. Zijn er in jouw bedrijf Young Professionals die niet mogen ontbreken in deze selectie of ben jij zelf die Young Professional en wil je meestrijden voor de titel ‘Future leader’? Meld je vóór 1 maart aan bij jongnlingenieurs@nlingenieurs.nl.

EFCA Future Leaders Competition 2022

De European Federation of Engineering Consultancy Associations (EFCA) representeert en behartigt de belangen van de ingenieursbranche binnen Europa. Jaarlijks organiseren zij de EFCA Future Leaders Competition om een podium te bieden aan de volgende generatie leiders. Ook biedt de competitie de kans het Europese netwerk te vergroten en geeft het een inkijk in de diversiteit en ontwikkelingen in deze branche.

‘Future leaders’ zijn professionals tot 35 jaar die de ambitie hebben om de leiders van de toekomst te worden. Ze blinken nu al zichtbaar uit in hun vakgebied en leveren een waardevolle bijdrage in hun projecten op het gebied van inhoudelijke expertise of management.

Nederlandse voorcompetitie

Voor deelname aan de EFCA FL-competitie worden de Nederlandse inzendingen geselecteerd in een voorcompetitie, georganiseerd door JongNLingenieurs. De inzendingen worden beoordeeld door een jury bestaande uit diverse vertegenwoordigers vanuit onze branche en onze opdrachtgevers. Hierbij worden de beoordelingscriteria van de EFCA FL-competitie gehanteerd. De top 3 wordt na de selectie actief begeleid door de jury om hun inzending verder aan te scherpen richting voordracht aan de Europese competitie.

De belangrijkste data van dit traject:
1 maart - Deadline insturen inzending Nederlandse voorcompetitie
17 maart - Jurybeoordeling inzendingen
Half maart (exacte datum n.t.b.) - Digitaal evenement bekendmaking beoordeling inzendingen
31 maart - Deadline insturen inzending EFCA FL-competitie

Testimonial Jordy Vos, Witteveen+Bos - 2nd Runner-Up EFCA FL Competition 2021

Jordy Vos van Witteveen+Bos was vorig jaar finalist. Hij vertelt je meer over zijn ervaringen en wat zijn deelname hem gebracht heeft:

Vorig jaar heb ik met veel trots de top drie van de EFCA FUTURE LEADER OF THE YEAR 2021 competitie gehaald. Dit is een competitie van de The European Federation of Engineering Consultancy Associations. Ik was door Witteveen+Bos genomineerd als één van de twee kandidaten van Witteveen+Bos om in te zenden voor de competitie. De nominatie kreeg ik onder andere vanwege mijn technische inzet en leiderschap in verschillende innovatieve projecten, de internationale aanpak en de noodzaak van de innovaties voor een duurzamere bouwsector. 

Na de nominatie door Witteveen+Bos zijn wij gestart met het voorbereiden van de inzending voor de competitie. Hiervoor was onder andere een aanbeveling van Witteveen+Bos nodig, een selectie van één van mijn projecten en externe klantwaarderingen. Daarnaast was er uiteraard ook een goed overzicht van mijn achtergrond, ervaring, skills en inzet nodig. Iedereen was erg enthousiast over de nominatie en daardoor waren bijvoorbeeld de klantwaarderingen snel georganiseerd en met veel belangstelling samengesteld. Na de inzending voor de competitie kreeg ik te horen dat ik geselecteerd was voor de top 10 en dat ik een presentatie mocht geven op het slotevenement waar de winnaars van de competitie bekend werden gemaakt. Vanwege de COVID-situatie werd dit online gehouden in plaats van in Istanbul, maar desondanks was het een enorm leuk evenement met interessante sprekers en deelnemers. Uiteindelijk heb ik de top drie van de competitie gehaald (“2nd Runner-Up”).

De deelname in deze competitie was een erg leuke uitdaging en natuurlijk ook een enorme waardering voor mijn werk. Ik ben erg trots dat ik genomineerd ben en de top drie van de Future Leader competitie gehaald heb! Het was fantastisch om op zo’n (digitaal) podium te staan. Aan de competitie heb ik leuke contacten overgehouden en ik heb mijn Europese netwerk kunnen vergoten, wat tevens een leuk resultaat is van de competitie. Ik wens de aankomende deelnemers heel veel succes en plezier met de deelname aan de competitie.

Aanmelden?

Herken jij de volgende ‘Future Leader’ binnen je bedrijf of ben jij dit zelf? Meld je aan als jouw bedrijf lid is van Koninklijke NLingenieurs en je binnen de leeftijdscategorie tot 35 jaar valt. Stuur je inzending voor de Nederlandse voorselectie vóór 1 maart 2022 naar jongnlingenieurs@nlingenieurs.nl.

Voor deelname aan de Nederlandse voorselectie dien je dezelfde documenten aan te leveren als vereist is voor de EFCA FL-competitie, dus Engelstalig. Zie voor meer informatie over de beoordelingscriteria en benodigde documenten de site van de EFCA FL-competitie: https://www.efcanet.org/news/announcement-efca-future-leaders-competition-2022.

Bij vragen over de EFCA Future Leaders Competition 2022, Nederlandse voorcompetitie of het aanmeldingstraject kun je contact opnemen met het JongNLingenieurs bestuur via jongnlingenieurs@nlingenieurs.nl. Contactpersoon Tara Kinneging kun je direct bereiken via +31 (0)6 86 82 57 38.

Juryleden

Hans Wamelink
Willem Koenen
Jordy Vos
Marjolein van Wijngaarden
Jacolien Eijer

Image not found

×

Aanmelden nieuwsbrief