Uit ons netwerk: Vacature Programmamedewerker Bouwtransities
Een vacature uit ons netwerk. De Bouwcampus is op zoek naar een Programmamedewerker Bouwtransities. Is deze vacature wat voor jou? Lees hem snel door en neem bij interesse contact op met De Bouwcampus.
Functieomschrijving
Een wirwar van leidingen in de stedelijke ondergrond. Oudere gebouwen die niet voldoen aan de huidige duurzaamheidsambities. Een infrastructuur die vraagt om grootscheepse renovatie en vervanging. Ons land staat voor grote maatschappelijke opgaven. Als programmamedewerker bouwtransities van De Bouwcampus focus jij op vraagstukken binnen deze opgaven. Je treedt hierbij op als rechterhand van de programmamanager.
De actuele maatschappelijke opgaven rondom ondergrondse en bovengrondse infrastructuur, woning- en utiliteitsbouw raken vele bedrijven, gemeenten en organisaties. En zijn zo complex dat niemand ze alleen kan oplossen. Als De Bouwcampus brengen wij de juiste marktpartijen, kennisinstituten en opdrachtgevers bij elkaar om samen te werken aan grootschalig toepasbare en toekomstbestendige oplossingen. Zo jagen wij proactief vernieuwing aan.
Samen met de programmamanager heb je de lead in het vormen van de juiste strategische allianties met marktpartijen, kennisinstituten, opdrachtgevers, collega’s en andere inspirerende partijen. Vervolgens zorg je dat deze allianties vlot te werk kunnen gaan om tot de juiste oplossing te komen. Je vervult een belangrijke rol als secretaris. Zo coördineer je werkzaamheden, stel je draaiboeken op en bewaak je de planning en maak je heldere verslagen. Dankzij jouw organisatietalent zorg je dat wat is afgesproken ook daadwerkelijk gebeurt. Als programmamedewerker bouwtransities regel je de zaken met verstand van de inhoud. Naast het regelwerk heb je een spilfunctie in de planvorming. Je schrijft plannen van aanpak en denkt onder meer actief mee over de inhoud van sessies. Als programmamedewerker ben je van vele markten thuis. Je schakelt snel tussen het beheersen van de processen, het aansturen van anderen en het zelf bedenken van creatieve oplossingen. Je werkt zelfstandig en samen met je collega’s. De stakeholders van De Bouwcampus kennen jou als betrouwbare sparringpartner en hechten waarde aan hun relatie met jou. Zo kom je, samen met de programmamanager en de betrokken partijen, tot vernieuwende oplossingen die alle organisaties voor wie het vraagstuk van belang is, kunnen toepassen.
Functie-eisen
- Je hebt een WO-diploma en affiniteit met de bouw (grond-, weg- en waterbouw en/of burger- en utiliteitsbouw);
- Je hebt inzicht in hoe de bouw werkt. Werkervaring in de bouwsector is een pré;
- Je hebt affiniteit en bij voorkeur enkele jaren ervaring met het meenemen van anderen in transities;
- Je bent een echt organisatietalent, hebt daarbij oog voor de inhoud en overziet het grotere geheel;
- Je bent sterk in procesbeheersing, communicatief en netwerkvaardig en je komt met creatieve oplossingen;
- Je bent proactief, gaat recht op je doel af en laat je niet snel uit het veld slaan;
- Je bent ondernemend, klantgericht en een teamspeler en voelt je prettig in een organisatie die volop in beweging is.
Arbeidsvoorwaarden
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling via detachering
Aantal uren per week: 24 tot 32
De Bouwcampus is een non-profit stichting. Daarom nemen wij je voor deze functie bij voorkeur aan op basis van detachering om niet. Dit betekent concreet dat je in dienst blijft bij en betaald wordt door je huidige werkgever, maar drie tot vier dagen per week werkzaam bent bij De Bouwcampus en bijdraagt aan grote maatschappelijke opgaven. Daar kan een vraagstuk bij zijn dat is ingebracht door jouw werkgever. Is detachering om niet geen optie? Dan bekijken we graag in onderling overleg of er andere mogelijkheden zijn.
Standplaats: Delft
De Bouwcampus
De komende decennia wordt er meer dan ooit een beroep gedaan op ons vermogen om het land op een slimme manier aan te passen aan diverse veranderende omstandigheden. Bedrijven, kennisinstituten, en opdrachtgevers; allemaal krijgen ze te maken met verstrekkende maatschappelijke opgaven. Denk aan opgaven rondom energietransitie of verstedelijking. Deze kwesties beperken zich niet tot één gemeente of één bedrijf; ze zijn organisatie-overstijgend. En vaak zo complex dat niemand alle kennis in pacht heeft. Hoogste tijd dus om de krachten te bundelen. En dat is precies wat De Bouwcampus doet.
De Bouwcampus is een neutrale plek waar organisaties in de bouwketen, zoals bedrijven of gemeenten, een complex vraagstuk op het gebied van woningbouw, utiliteitsbouw en infrastructuur kunnen inbrengen. Het gaat hierbij altijd om problematiek die breed speelt en waaraan meerdere organisaties zich als vraageigenaar verbinden. Per vraagstuk zoeken De Bouwcampus en de partners de juiste marktpartijen, kennisinstituten en opdrachtgevers bij elkaar om samen te werken aan een oplossing. We verbinden partijen die elkaar normaal niet vinden en werken op basis van gelijkwaardigheid en in co-creatie.
De focus ligt op drie maatschappelijke opgaven: de herinrichting van de stedelijke ondergrond, de verduurzaming van gebouwen en omgeving, en de vervanging en renovatie van infrastructurele kunstwerken zoals bruggen, sluizen en viaducten. De ambitie is dat alle organisaties voor wie het vraagstuk van belang is de vernieuwende en betaalbare oplossingen die binnen de Bouwcampustrajecten worden bedacht, kunnen toepassen. We noemen onszelf dan ook niet voor niets: aanjager van transitie.
Werken bij De Bouwcampus Werken bij De Bouwcampus doe je niet zomaar. Het vraagt om grote affiniteit met complexe bouwgerelateerde vraagstukken en een intrinsieke motivatie deze op te willen lossen. Daartegenover staat dat dit de plek is waar alle kennis samenkomt; iets waarvan jij dus volop kunt profiteren. Je verrijkt niet alleen jezelf, maar ook je eigen organisatie en werkomgeving met kennis, krijgt een andere blik op zaken en gaat dagelijks aan tafel met gesprekspartners van overheidsinstanties, bedrijven en kennisinstituten die ertoe doen in ons land. De Bouwcampus biedt mooie loopbaanperspectieven voor mensen met ambitie. Waar je binnen je eigen organisatie misschien tegen bepaalde grenzen aanloopt, ontdek je bij ons dat er meer mogelijk is. Je werkt vanuit andere perspectieven, ontdekt nieuwe oplossingen en maakt zo daadwerkelijk het verschil voor heel Nederland!
Ons team is compact, hecht en bevlogen en bestaat uit echte aanpakkers die opdrachtgevers en nemers begeleiden bij het bedenken en realiseren van vernieuwende en betaalbare oplossingen voor morgen.
Bijzonderheden
• Je bent in ieder geval op dinsdag bij de Bouwcampus en bij voorkeur ook op donderdag;
• De selectiegesprekken vinden plaats in januari 2020;
Meer informatie
Voor meer informatie over de functie en de procedure kun je terecht bij
a. Nynke Sijtsma, directeur De Bouwcampus, via n.sijtsma@debouwcampus.nl | 06 52 59 56 13;
b. Karen Nuij, kernteamlid De Bouwcampus, via k.nuij@debouwcampus.nl | 06 52 59 50 19.