afbeelding voor post: Ursula Von der Leyen benoemt belangrijke rol van ingenieurs in transitie Europa

Ursula Von der Leyen benoemt belangrijke rol van ingenieurs in transitie Europa

2 oktober 2023

Ursula Von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie, heeft de State of the Union gehouden in Straatsburg. Zij legt daarin sterk de nadruk op de groene- en digitale transitie van Europa en benadrukt ze dat modernisering en de vermindering van uitstoot van CO2 hand in hand gaan. NLingenieurs onderschrijft deze visie en blijft zich inzetten om duurzame oplossingen te creĆ«ren voor de uitdagingen die voor ons liggen.  

In haar toespraak benadrukte ze: "De Green Deal van de EU zorgt voor het nodige kader, de nodige stimulansen en investeringen, maar het zijn de mensen, de uitvinders, de ingenieurs die de oplossingen ontwikkelen."  

In haar toespraak bevestigt ze de belangrijke rol van ingenieurs bij het omzetten van visie in realiteit. We kijken enorm uit naar de komende inspanningen van de Commissie om innovatie, ontwikkeling van vaardigheden en eerlijke concurrentie te bevorderen. Die zullen Europa verder brengen naar een groenere, veerkrachtige en technologisch meer geavanceerde toekomst. 

Bekijk de hele speech: https://www.youtube.com/watch?v=o4_eRV7r5QI

×

Aanmelden nieuwsbrief