afbeelding voor post: Welk Technology Readiness Level heeft jouw innovatie?

Welk Technology Readiness Level heeft jouw innovatie?

4 maart 2024

Welk Technology Readiness Level heeft jouw innovatie?

Als ingenieurs die zich bezighouden met innovatie, staan we aan de voorhoede van technologische vooruitgang. We worden gedreven door nieuwsgierigheid en de drang om de wereld om ons heen te verbeteren door middel van technologische ontwikkelingen. 

Technologie Readiness Level 

Een handig hulpmiddel dat we hebben bij het streven naar innovatie is de Technology Readiness Level (TRL). TRL staat voor "Technologiegereedheidsniveau". Deze schaal wordt gebruikt om de mate van ontwikkeling en rijpheid van een technologie te beoordelen, variërend van conceptueel onderzoek (TRL 1) tot commerciële toepassing (TRL 9). Deze schaal wordt vaak gebruikt door overheden, bedrijven en onderzoeksinstituten om de voortgang van technologische ontwikkelingen te volgen en te beoordelen. 

De Vernufteling 

Of een innovatief idee zich nog in de conceptuele fase bevindt (TRL 1) of al een bewezen en operationele technologie is (TRL 9), alle innovaties zijn welkom om ingediend te worden bij NLingenieurs voor De Vernufteling 2024, de verkiezing van de beste innovatie van onze branche. 

Continu verbeteren 

De TRL herinnert ons eraan dat innovatie niet alleen gaat om grote doorbraken en revolutionaire ideeën, maar ook om de voortdurende doorontwikkeling en verbetering van bestaande technologieën. Zelfs kleine verbeteringen en optimalisaties kunnen een aanzienlijke impact hebben op onze wereld. En soms leren we juist, als een concept compleet faalt. 

Erkenning 

Daarom moedigen we alle ingenieurs aan om deel te nemen aan de zoektocht naar innovatie. Of je nu werkt aan een geavanceerde robotica-project, een duurzame energie-oplossing, een revolutionair medisch apparaat of een eenvoudige maar effectieve softwaretoepassing, jouw bijdrage is waardevol en verdient erkenning. 

Team effort 

Het is belangrijk om te onthouden dat innovatie altijd een team effort is. Geen enkel project wordt gerealiseerd door één persoon alleen. Het vereist samenwerking, creativiteit en doorzettingsvermogen van een divers team van individuen met verschillende achtergronden en vaardigheden. Samen kunnen we de grenzen van wat mogelijk is verleggen en de toekomst vormgeven.  

Ingenieurs zijn de ontwerpers van morgen. Met elk innovatief project dat we lanceren, brengt dat ons een stap dichter bij een betere morgen. 

Wil je ook jouw innovatie indienen voor De Vernufteling 2024? 

Schrijf je dan hier in

Wij nemen contact met je op om samen te bespreken of de criteria en voorwaarden helder zijn. Vervolgens moet de innovatie vòòr 12 april bij NLingenieurs ingediend worden. 

×

Aanmelden nieuwsbrief