afbeelding voor post: WILLEMIEN BOSCH NIEUWE DIRECTEUR KONINKLIJKE NLINGENIEURS

WILLEMIEN BOSCH NIEUWE DIRECTEUR KONINKLIJKE NLINGENIEURS

7 juni 2022

Per 15 augustus 2022 wordt Willemien Bosch directeur van Koninklijke NLingenieurs. Zij neemt daarmee het stokje over van Jacolien Eijer. Willemien geeft momenteel leiding aan een team dat werkt aan normalisatie voor de bouw bij NEN, het Nederlandse Normalisatie-instituut. Zij brengt veel relevante werkervaring mee; ze werkte aan nationale en internationale projecten voor diverse architecten- en ingenieursbureaus en in publiek-private samenwerkingen in de non-profitsector. Willemien: “Ik kijk ernaar uit vanuit een nieuw perspectief en met een frisse blik aan de duurzame ontwikkeling van de fysieke leefomgeving bij te dragen. Met mijn kennis en ervaring ben ik in staat om de kracht en relevantie van de branche in deze tijd van grote transities onder de aandacht te brengen.”

 

Willemien Bosch studeerde Bouwkunde in Delft, is afgestudeerd architect en heeft de eerste jaren van haar loopbaan als architect in Rotterdam gewerkt. Bij Royal HaskoningDHV in Vietnam heeft zij de overstap van architectonisch ontwerpwerk naar projectmanagement gemaakt. Zij beleeft veel plezier aan het samenbrengen van verschillende disciplines en het vertalen van strategische vraagstukken naar de inhoud van de projecten. Carla Moonen, bestuursvoorzitter Koninklijke NLingenieurs: “Ik ben verheugd dat het ons gelukt is een goed passende nieuwe directeur te vinden. Zeker met haar achtergrond als ingenieur en haar leidinggevende ervaring vertrouw ik erop dat Willemien haar rol met verve zal invullen.”

Bijdrage leveren aan maatschappelijke opgaven

Willemien: “Nederland staat voor grote maatschappelijke opgaven waarin ingenieurs onmisbaar zijn. Zij hebben de kennis en innovatiekracht om te komen tot de juiste invulling van onze leefomgeving en de nodige versnelling van de uitvoering. We moeten daarvoor nog meer samenwerken binnen de branche, maar ook over de grenzen van sectoren en domeinen heen. Koninklijke NLingenieurs heeft een hele mooie ambitie en strategie voor de toekomst. Ik kijk ernaar uit om deze de komende jaren verder te brengen en bij te dragen aan de nodige versnelling en verbinding."  

Over Koninklijke NLingenieurs

Koninklijke NLingenieurs bundelt al 105 jaar de krachten van individuele advies- en ingenieursbureaus in Nederland. De leden dragen graag bij aan een toekomstbestendige leefomgeving. Ze opereren op basis van vrije concurrentie en hechten waarde aan veiligheid, kwaliteit, integriteit en duurzaamheid. Koninklijke NLingenieurs zorgt ervoor dat de leden in positie zijn, onder andere in het politiek-bestuurlijke en maatschappelijke debat, en creëert condities zodat zij zo impactvol mogelijk werk kunnen doen. Op die manier kunnen we de gezamenlijke duurzaamheidsdoelen voor de fysieke leefomgeving behalen die zowel voor de samenleving als voor de leden van Koninklijke NLingenieurs waardevol zijn.

 

Ondertekening contract door Carla Moonen (bestuursvoorzitter Koninklijke NLingenieurs) en Willemien Bosch

×

Aanmelden nieuwsbrief