Doe&Durf, dé prestigieuze prijs voor jonge ingenieurs gericht op innovatie en zichtbaarheid.

Wereldwijd bedenken ingenieurs de meest innovatieve oplossingen die van cruciaal belang zijn voor onze samenleving.

Oplossingen voor de grote vraagstukken waar wij als maatschappij voor staan; bedacht door innovators die grenzeloos durven te denken en daadwerkelijk de stap zetten naar realisatie. Doe&Durf is de competitie waarin jíj de kans krijgt om grenzeloos te denken. Jij hebt de ideeën; wij bieden jou het podium om ze met de ingenieursbranche te delen… als je durft.

Wij dagen jou uit

Doe&Durf is een initiatief van JongNLingenieurs, de jongerenvereniging binnen Koninklijke NLingenieurs. Met de Doe&Durf competitie willen we laten zien dat de jonge ingenieur superkrachten bezit om creatieve en innovatieve oplossingen te ontwikkelen die bijdragen aan de maatschappelijke uitdagingen van vandaag. Wij dagen jou jaarlijks uit om in teamverband een geniaal idee te bedenken voor een vooraf bepaald thema. Van pitch tot product; wij helpen je om je innovatieve oplossing verder te ontwikkelen. Daarvoor organiseren wij een tweetal workshops, zodat je vol vertrouwen in de finale staat. Doen jullie dit jaar ook mee?

Doe&Durf competitie 2020

Dit jaar dagen wij jullie op het volgende thema uit:

Leven met water; met welke oplossing kom jij?

Van oudsher is Nederland een land dat strijdt tegen het water. Tegelijkertijd begint waterzekerheid tijdens de warme en droge zomers een steeds groter probleem te worden. Kortom, we moeten ons land aanpassen van de strijd tegen het water naar het goed en efficiënt omgaan met water.

Met de overgang naar het efficiënt omgaan met water komen wellicht de gebieden rondom de dijken er in de toekomst anders uit te zien, ontdekken we wellicht nieuwe zuiveringstechnieken waardoor ons waterkwaliteit verbeterd en gaan we nog efficiënter om met water in materialen en gebouwen. Met welke oplossing kom jij?

And the Winner is

Op 19 november 2020 heeft de finale plaatsgevonden van de Doe&Durf competitie en zijn door juryvoorzitter Carla Moonen de winnaars bekend gemaakt. 

De winnaar van de Doe&Durf competitie 2020 is:

Witteveen+Bos met De Slimme bouwkuip

JongNLingenieurs en juryleden feliciteren Ingrid van den Brink, Luuk Jordans, Tessa Bosch en Esmond Wesselink van Witteveen+Bos van harte met de 1e prijs. 

De winnaar van de Doe& Durf aanmoedigingsprijs is voor:

Sweco #1 met Ecopark

 

Doe&Durf 2021

In het voorjaar van 2021 starten wij met de Doe&Durf Competitie 2021. Meer informatie zal volgen in mei/juni 2021 op deze pagina.