afbeelding voor post: Doe en Durf finalisten pitchen bij minister Van der Wal

Doe en Durf finalisten pitchen bij minister Van der Wal

7 december 2023

De drie teams die zich hebben gekwalificeerd voor de finale van de Doe&Durf-competitie, pitchten maandag hun oplossingen voor de stikstofproblemen voor minister Christianne van der Wal en haar team van het programma Directoraat-Generaal Stikstof. Na de presentaties volgde een gesprek tussen de teams en de minister.


Het team achter het project ‘Natuurscoreboard Stikstof’ is zeer enthousiast over de bijeenkomst:

“Het voelde fantastisch om van de demissionair minister Van der Wal precies die kansen en knelpunten te horen die ons destijds geïnspireerd hebben om het Natuurscoreboard - Stikstof te ontwikkelen. De middag heeft voor ons bewezen dat we over de gehele linie van adviseurs tot aan het ministerie de diensten zien die de natuur ons levert en dat we allemaal belang hebben om dat inzichtelijk te maken met ons integrale en overzichtelijke platform.”

Het team van het project ‘N-Positie’ is eveneens gemotiveerd door de reactie van de minister en haar team:

“Met veel plezier zijn we aangeschoven bij het ministerie van LNV en hebben we onze innovatie mogen toelichten aan demissionair minister Van der Wal. Geweldig dat we door NLingenieurs zo'n podium krijgen voor N-Positie. Door techniek en inhoud samen te brengen kunnen we een stuk slimmer omgaan met de stikstofproblematiek. Daar dragen wij graag ons steentje aan bij. Onwijs gaaf om onze ideeën op dit niveau te mogen delen. De enthousiaste reacties motiveren ons nog meer om de ontwikkeling verder door te zetten! In de woorden van de minister: 'Wat er ook gebeurt, hier moeten we mee verder!'.”

Het team met het project ‘Landbouwer’ vond de ontmoeting heel inspirerend en kijkt uit naar het vervolg:

"Het bezoek aan de minister was een inspirerende middag met een mooi open einde. De bevestiging van de potentie van onze oplossing motiveert ons om door te gaan."

 

De aanleiding voor het bezoek was de Doe&Durf-challenge. Dit is een jaarlijkse ideeëncompetitie van JongNLingenieurs, het netwerk van jonge ingenieurs binnen Koninklijke NLingenieurs. In deze competitie ontwikkelen jonge ingenieurs creatieve en innovatieve oplossingen voor actuele maatschappelijke uitdagingen. Dit jaar stond de vraag centraal: ‘Welke innovatieve oplossing heb jij om op korte termijn een bijdrage te leveren aan de aanpak van de stikstofproblematiek?’ Een van de jonge ingenieurs van het team ‘Landbouwer’ vertelt: “De Doe&Durf competitie is een uitdagende ervaring waarin wij als jonge engineers onze kennis hebben kunnen gebruiken voor de ontwikkeling van een gaaf en maatschappelijk relevant product met de mooie missie om de leefomgeving technologisch te verbeteren.”

Het bezoek aan het ministerie bood een uitstekende gelegenheid om de mooie plannen en denkkracht van onze branche en met name de jonge generatie voor het voetlicht te brengen! Het was een inspirerende middag die een vervolg krijgt. We zijn trots op de prestaties van deze jonge ingenieurs, die zich inzetten om het verschil te maken in deze belangrijke maatschappelijke opgave. 

Veel dank aan Arjen Doosje en team voor jullie enthousiasme en de warme ontvangst!

×

Aanmelden nieuwsbrief