afbeelding voor post: JongNLingenieurs reikt Manifest uit

JongNLingenieurs reikt Manifest uit

4 november 2022

JongNLingenieurs, de jongerenvereniging van Koninklijke NLingenieurs, roept op tot actie voor een leefbare toekomst! Het is nú tijd voor een transitie!


Vijf bestuursleden van JongNLingenieurs boden op het congres De Ingenieuze Stad aan de directeur van NLingenieurs en aan verschillende directeuren van ingenieurs- en adviesbureaus hun Manifest Duurzaamheidsvisie aan. ‘We hadden ons ook aan een schilderij kunnen vastplakken, maar dat vinden we niet zo’n goed idee', zegt Tim Douma, bestuurslid van JongNLingenieurs. In hun manifest roepen jonge ingenieurs op om 'nee' te zeggen tegen projecten waarbij winst het hoogste doel is en er geen positieve bijdrage is voor het milieu. 

Directeur Willemien Bosch was heel blij met het manifest: ‘Ik vind dat JongNLingenieurs als katalysator moet dienen voor nieuwe, grensverleggende initiatieven: niet te veel nadenken, maar doen met lef.’ Eveline Buter, directeur van ingenieursbureau Witteveen+Bos, die een ingelijste versie van het manifest uitgereikt kreeg op het podium in Pakhuis de Zwijger: ‘Je moet soms worden geconfronteerd met een andere visie om echt iets te gaan doen’, zei ze.

Lees hier het hele manifest: nlingenieurs.nl/manifest

 

×

Aanmelden nieuwsbrief