Kennismaken met Guus Cals
Guus Cals is sinds november bestuurslid van JongNlingenieurs. Hij ziet dat jonge ingenieurs een belangrijke positie in kunnen nemen in veel actuele vraagstukken, want "geit neet, besteit neet". Hij hoopt daar vanuit zijn rol een steentje aan bij te kunnen dragen door jonge ingenieurs te inspireren. Maak kennis met Guus!
Kun je jezelf even voorstellen?
Mijn naam is Guus Cals (28 jaar), ik kom oorspronkelijk uit Sittard en ben na mijn studie Aardwetenschappen in Utrecht blijven plakken in Amersfoort, waar ik sinds 2018 woon. In het weekend kan je me vaak buiten vinden als ik wandel, hardloop, mountainbike of een fietstochtje maak.
Waar werk je en in welke functie?
Ik werk bij HermanDeGroot Ingenieurs uit Amersfoort als Specialist Geohydrologie. Vanuit mijn achtergrond als geoloog onderzoek en adviseer ik al vijf jaar lang de potentie van geothermie in de regio Eemland. Daarnaast ben ik betrokken bij verschillende verduurzamingstrajecten in de bebouwde omgeving, van BREEAM in gebouwen tot de verduurzaming van gemeenten.
Waarom heb je de functie van bestuurslid JongNL op je genomen?
Ik ben in november toegetreden tot het bestuur. De afgelopen vijf jaar heb ik deelgenomen aan verschillende activiteiten die werden georganiseerd door JongNLingenieurs zoals de jaarlijkse Doe&Durf Competitie. Het lijkt me erg leuk om zelf ook een bijdrage te kunnen leveren aan deze activiteiten. Daarnaast denk ik dat jonge ingenieurs een belangrijke positie in kunnen nemen in veel actuele vraagstukken en transities die we met zijn allen door moeten. Want ‘’geit neet, besteit neet’’ [gaat niet, bestaat niet]. Ik denk dat we samen veel goede, technisch doordachte oplossingen kunnen leveren. Ook hieraan hoop ik vanuit mijn rol bij Jong NLingenieurs een steentje bij te kunnen dragen.
Wat wil je bereiken in deze functie?
Tijdens het congres De Ingenieuze Stad hebben we als bestuur ons Manifest gepresenteerd. Hierin roepen we onze opdrachtgevers en eigen organisaties binnen de branche op om in elk project en elke opdracht een betere, duurzamere wereld centraal te stellen. Als bestuurslid van JongNLingenieurs hoop ik actief bij te kunnen dragen aan het delen van kennis, verbinden van personen en ideeën en het inspireren van jonge ingenieurs, om zo de wereld steeds duurzamer te maken. Het Manifest vormt hiervoor de leidraad.