afbeelding voor post: Kennismaken met… nieuw bestuurslid Matthijs Dull

Kennismaken met… nieuw bestuurslid Matthijs Dull

23 juni 2022

Kennismaken met… nieuw bestuurslid Matthijs Dull

Tijdens de algemene ledenvergadering van 23 juni jl. hebben de leden van Koninklijke NLingenieurs ingestemd met de benoeming van een nieuw bestuurslid: Matthijs Dull. Matthijs is directeur van Huisman & van Muijen en al meer dan 30 jaar actief in de installatietechniek. Hij heeft genoeg ambities om als bestuurslid aan de slag te gaan: “Ik wil graag ons onderlinge netwerk versterken, waarbij ik pal achter het belang van de kleine en middelgrote adviesbureaus sta.”

Kun je jezelf even voorstellen?

Ik ben geboren en getogen in de gemeente De Ronde Venen. Inmiddels woon ik meer dan 20 jaar in Wilnis samen met mijn vrouw en 3 kinderen. Naast een druk werkzaam- en gezinsleven speel ik af en toe een potje hockey en zeil ik graag met onze Valk op de Vinkeveense Plassen. Ik ben mijn hele werkzame leven (inmiddels 30 jaar) actief in de installatietechniek. Begonnen bij een lokale kleine installateur, daarna een paar jaar als opdrachtgever bij een Universiteit en vervolgens heb ik bij één van de grootste installateurs gewerkt. De laatste 17 jaar ben ik als adviseur bij Huisman & van Muijen werkzaam, waarvan een groot gedeelte als directeur en partner.

Waar werk je en in welke functie?

Huisman & van Muijen is gevestigd in het mooie ’s-Hertogenbosch en een landelijk opererend adviesbureau voor de installatietechniek. We hebben 35 medewerkers en we adviseren voor uiteenlopende projecten in de utiliteitsbouw en gestapelde woningbouw. Eén van onze paradepaardjes is de nieuwbouw van het Naturalis Biodiversity Center in Leiden. Naast de directe betrokkenheid bij de techniek vind ik onze rol als intermediair tussen de opdrachtgever en uitvoerende partijen één van de mooiste meerwaarde van ons vak. Hierbij is de samenwerking met alle disciplines van groot belang voor het succes van een project.

Waarom heb je de functie van bestuurslid van op je genomen?

De laatste jaren merken wij als lid de actievere rol van Koninklijke NLingenieurs. In deze hectische tijd is een krachtige lobby van onze vereniging van groot belang en daar draag ik graag mijn steentje aan bij. De verduurzaming van Nederland is een grote uitdaging, waar de leden van Koninklijke NLingenieurs veel kennis voor in huis hebben. Daarnaast juich ik de publicaties over het coronavirus toe; er wordt veel (onzin) over de maatregelen geschreven en dan is het van groot belang dat er zowel naar binnen als naar buiten een eenduidig standpunt wordt gecommuniceerd.

Wat wil je bereiken in deze functie?

Ik wil graag ons onderlinge netwerk versterken, waarbij ik pal achter het belang van de kleine en middelgrote adviesbureaus sta. Hierbij zie ik de MKB-adviesbureaus een toegevoegde waarde leveren in het snel aanpassen aan de ontwikkelingen in de markt. De laatste jaren worden steeds meer integrale ontwerpopdrachten gegund; onze samenwerking met de constructieve en bouwfysische adviesbureaus is hierbij onontbeerlijk. De inhoud van de netwerkbijeenkomsten heeft duidelijk toegevoegde waarde en ik wil hier graag een rol in spelen om de inhoud interessant te houden en hogere opkomsten te bewerkstelligen. Kortom, genoeg ambities om snel aan de slag te gaan als bestuurslid bij Koninklijke NLingenieurs.

×

Aanmelden nieuwsbrief